Nyhed

LYT: Kristina Holgersen sætter musik til Leonora Christina Skovs fortælling

GAFFA.dk – alt om musik

Ny single i dag, fælles album i maj

I dag udgiver sanger og sangskriver Kristina Holgersen singlen "Hvis vi ikke taler om det" skabt i samarbejde med succesforfatteren Leonora Christina Skov. Sangen er første single fra albummet Kapow Goodbye (tak & undskyld), som udkommer 7. maj. Hør sangen nedenfor.

I 2019 optrådte den prisvindende komponist og sangerinde Kristina Holgersen på Spot Festival i en samtale med forfatteren Leonora Christina Skov om at skabe litteratur og musik ud fra erindringsstof. Leonora er meget inspireret af musik, Kristina af litteratur. Mødet blev starten på et kreativt samarbejde mellem de to kunstnere. Det blev blandt andet til en fælles turnérække og et unikt samarbejde i et felt, hvor musik og litteratur påvirker og inspirerer gensidigt, og hvor deres nye projekter refererer direkte til hinanden.


Den 7. maj udsender Kristina Holgersen albummet Kapow Goodbye (tak & undskyld), der byder på et tekst- og musikunivers baseret på ord og stemninger fra Leonora Christina Skov selvbiografiske og storsælgende roman, Den, der lever stille fra 2018 og fortsættelsen Hvis vi ikke taler om det, der udkommer 22. april. 

Kristina Holgersen skriver musik og tekster med inspiration fra konkrete passager i bøgerne, Leonora Christina Skov bidrager på tekstsiden, og sammen håber de at skabe et lydspor, der kan vække bøgernes univers til live på en ny måde.

– Leonora skriver kraftfuldt og på samme tid sårbart og reflekteret. Det holder jeg virkelig meget af. Hun har inviteret mig til at klippe og skrive tekster, komponere sange og synge ud fra hendes litterære univers. Derfra opstår der med musikken et selvstændigt liv - en fortolkning, forklarer Kristina Holgersen.


– Kristina har bedre blik for mine gode sætninger, end jeg selv har, og efterhånden som numrene er blevet til, har jeg indskrevet mange af hendes klippede sætninger fra Den, der lever stille i Hvis vi ikke taler om det. Vores første møde, det spirende samarbejde og sangenes tilblivelse er også en del af min romans nutidsplan, så Kristinas musik er en lige så integreret del af mit værk, som min litteratur er af Kristinas, siger Leonora Christina Skov.

Kristina Holgersen har ønsket at give sangene en analog, organisk kunstpop-lyd, hvor arrangementerne er improviseret frem i studiet i samarbejde med Line Felding (Cody), Kasper Kaae (Cody), Mikkel Reumert Damgaard (Love Shop) og Mads Brinch Nielsen (Bisse, Folkeklubben) og færdiggjort med mindst muligt efterarbejde. Leonora Christina Skov har sideløbende været med under indspilningerne, og hendes blide understemme fremgår på omkvædet i "Hvis vi ikke taler om det".

Prisbelønnede kunstnere


Kristina Holgersen er kendt for en række tværkunstneriske og litterære samarbejder med blandt andre Helle Helle og Josefine Klougart. Den prisvindende sangerinde og komponist har senest udsendt erindringsalbummet Ny start i 2019. I alt har hun udsendt fem soloalbum samt en række udgivelser i samarbejde med andre kunstnere, og hun har en fortid som sanger i grupperne Girl in the Moon og Emotions. I 2020 var Kristina Holgersen nomineret til Carl Prisen som årets tekstforfatter for sit lyriske univers på albummet Ny Start og modtog i 2017 som den første Ethel Prisen for sin kvindelige fortællestemme i musikken og for sit kulturpolitiske engagement.

Leonora Christina Skov brød igennem med sin sjette roman, den selvbiografiske Den, der lever stille, der er solgt i 145.000 eksemplarer og sendte hende ud på en to år lang foredragsturné. Hun har blandt andet modtaget Boghandlernes Gyldne Laurbær og MARTHA-prisen samt Spoken Word Prisen for sin indlæsning af lydbogen. Filmrettighederne er solgt til Regner Grasten Film. Forfatterskabet er oversat til otte sprog.

LÆS OGSÅ: Leonora Christina Skov-interview: – Tori Amos føltes som en bombe i mit liv

Albummet Kapow Goodbye (tak & undskyld) udkommer 7. maj.

Leonora Christina Skovs roman Hvis vi ikke taler om det udkommer 22. april.

Hør "Hvis vi ikke taler om det":

 

ANNONCE