Nyhed

Smukfest klar med tre nye navne

GAFFA.dk – alt om musik

Otte acts er nu annonceret i alt

Smukfest har tilføjet tre nye navne til festivalens program for 2022.

Onsdag den 3. august kan du opleve den amerikanske metal/hiphop-gruppe Limp Bizkit. Gruppen blev dannet i 1994 med den selvudnævnte "freak" Fred Durst i front. Limp Bizkit fik deres gennembrud med debutalbummet Three Dollar Bill Y’all fra 1997. Siden er det blevet til over 1 milliard streams på Spotify, og du kan se frem til numre som ”Behind Blue Eyes”, ”Break Stuff” og ”Rollin’”, når gruppen indtager bøgeskoven.


De tyske electronic-pionerer Kraftwerk giver koncert torsdag den 4. august. Gruppen, der blev dannet i 1969, kombinerer musik og performancekunst og optræder desuden i 3D. I begyndelsen af deres musikalske karriere var Kraftwerk en del af Vesttysklands krautrock-scene, men gruppen var siden med til at bringe electronic-genren frem. Gruppen selv har refereret til deres musik som ”robot pop” – en beskrivelse, der passer godt til Kraftwerks yderst stiliserede udtryk og performances. I 2014 blev bandet æret med en Grammy Lifetime Achievement Award. Kraftwerk blev desuden optaget i Rock & Roll Hall of Fame i år.

Fredag den 5. august spiller jazz- og fusionskunstneren Herbie Hancock. Musikeren, der blandt andet har været med i Miles Davis Quintet, udgav sit debutalbum Takin’ Off i 1962. I løbet af sin karriere har pianisten, komponisten og produceren modtaget 14 Grammy Awards, og i 2016 blev Hancock æret med en Grammy Lifetime Award.

Foreløbig er følgende kunstnere desuden annonceret: Gorillaz, Almost AC/DC, HandsDown, Kygo og Lionel Richie. Sidstnævnte var både programsat i 2020 og 2021, hvor festivalen desværre måtte aflyse på grund af coronapandemien. Gorillaz og Kygo går ligeledes igen fra Smukfests program for 2021.


Siden sin start i 1980 har Smukfest haft voldsomt vokseværk og spænder således i dag over cirka 55.000 daglige gæster, 14.000 medhjælpere og en festivalby på størrelse med Fredericia.

Bliv klar til oplevelsen med Kraftwerks "Radioactivity":


ANNONCE