Nyhed

Musikeren og forfatteren Thorstein Thomsen er død

GAFFA.dk – alt om musik

Sangeren og sangskriveren fra 70'er-bandet Charlatan blev 71 år

Musikeren og forfatteren Thorstein Thomsen, der i 70'erne var sanger, guitarist, keyboardspiller og sangskriver i bandet Charlatan og har udgivet en lang række børnemusik-cd'er, er død efter længere tids sygdom, 71 år gammel, skriver Politiken.

Som musiker var Thorstein Thomsen i 70'erne sanger, sangskriver, guitarist og keyboardspiller i bandet Charlatan, som nåede at udgive fem album i årene 1976-81 med en vis succes, i begyndelsen under navnet Charlatangruppen. Flere af medlemmerne i bandet, guitarist Ivan Horn og trommeslager René Wulff, blev senere musikere i C.V. Jørgensens band Det Ganske Lille Band, ligesom keyboardspilleren Per Wium indspillede med C.V. Jørgensen. Thomsen og Ivan Horn spillede inden Charlatan-tiden i bandet Blues Addicts, der senere fik C.V. Jørgensen som medlem og udviklede sig til C.V. Jørgensens eget band, som Thomsen dog hurtigt forlod. Thorstein Thomsen og C.V. Jørgensen gik i øvrigt i folkeskoleklasse sammen i Lyngby.


Thorstein Thomsen udgav desuden cirka 20 cd'er med børnesange sammen med Charlatan-guitaristen Jan Irhøj fra 1988 og frem, blandt andet til Børnenes Trafikklub. De to udsendte desuden i 2016 voksenalbummet Der er ingen rynker på mit hjerte. Thomsen skrev endvidere sangtekster til andre, blandt andet På Slaget 12.

Som forfatter er Thorstein Thomsen især kendt for sin omfattende produktion af børnebøger. Ifølge hans egen hjemmeside er det blevet til mere end 120 børnebøger, der er oversat til en lang række sprog. Blandt hans mest kendte børnebøger kan nævnes Da Lotte blev usynlig fra 1982, der i 1988 blev lavet til en tv-serie af DR instrueret af Linda Wendel.

Thomsen begyndte efter årtusindskiftet at skrive voksenromaner og nåede at udgive ni af slagsen. Hans roman Den, der hvisker, lyver fra 2006 blev nomineret til den nu hedengangne BG Banks Litteraturpris, der med sine 300.000 kroner på daværende tidspunkt var Danmarks største litteraturpris. Det blev dog Ida Jessens Det første, jeg tænker på, der løb med sejren.


Thomsen blev i 1982 uddannet cand.mag. i dansk og samfundsfag. Han efterlader sig sin kone, Pia Dalsgaard, der også sang i Charlatan, en datter og et barnebarn.

LÆS OGSÅ: Historien om Det Ganske Lille Band – Tre år, der ændrede dansk rock

Hør et af Charlatans mest kendte numre, "En Walki-Talki-Mand" fra 1981:


ANNONCE