Nyhed

Roskilde Festival arrangerer ny festival – om bæredygtig forandring

GAFFA.dk – alt om musik

Den nye festival med navnet GRASP skal styrke videndelingen mellem blandt andet forskere, kunstnere og praktikere for at inspirere til nye, bæredygtige forandringer i hverdagen

Den 18.-20. november kan du opleve en helt ny festival i Roskilde, når GRASP for første gang ruller af stablen.

GRASP skal styrke videndelingen mellem internationale og nationale forskere, kunstnere og praktikere samt studerende og civilsamfundsorganisationer. Festivalen med sloganet ”en festival af nye idéer” skal inspirere til bæredygtige forandringer i hverdagen og vil aktivt involvere festivalgængerne i løsningsorienterede perspektiver på emner, der spænder over bæredygtig innovation, aktivistisk byudvikling og kunstnerisk medborgerskab.


Bag festivalen står Roskilde Festival i samarbejde med Roskilde Universitet, Roskilde Kommune, Roskilde Festival Højskole og museet Ragnarock. Festivalens netværk inkluderer endvidere forsknings-, kultur- og formidlingsinstitutioner som Museet for Samtidskunst, Professionhøjskolen Absalon, Musicon, Gimle, Roskilde Bibliotkerne og Rytmisk Musikkonservatorium.

Programmet byder på kunst, forskning, fællesskab og aktivisme i form af cirka 70 arrangementer, som er fordelt over tre dage i Roskilde, og som tager udgangspunkt i partnernes fagområder for at bygge på mellem kultur, kunst og forskning.

Signe Lopdrup, Roskilde Festivals administrerende direktør siger i en pressemeddelelse:


– Vi kalder det en festival for nye idéer, fordi forskere, kunstnere, studerende og nysgerrige deltagere kan lære rigtig meget nyt af hinanden. Corona-pandemien har vendt op og ned på vores hverdag, og klimakrisens omfang er for alvor gået op for de fleste. Lige nu kalder verden på helt nye idéer, og en tværfaglig vidensfestival fyldt med nysgerrige og videbegærlige deltagere er netop et sted, hvor nye idéer kan opstå og inspirere til forandringer.

På programmet finder du kunstnere som Efterklang, Den Sorte Skole, Jenny Wilson (billedet) og Dreamers’ Circus, der bidrager med performances og talks om deres funktion i samspil med omverdenen.

LÆS OGSÅ: PREMIERE: Sommeridyl og drageflyvning i ny video fra Efterklang


Endvidere deltager den græske økonom Giorgos Kallis, forskerne Silas Harrebye og Stephen Duncombe, Shain Shapiro fra nonprofit-organisationen Center for Music Ecosystems, arkitekt-kollektivet Public Works, den Berlin-baserede kunstnergruppe Soft Agency i samarbejde med Musicon-bydelens højskoleelever og lydkomponisten Lars Greve.

Festivalens arrangementer finder sted inden- og udendørs i den kreative bydel Musicon, som ligger i den sydlige del af Roskilde.

Mikael Pass, som er Musikbysupervisor i Roskilde Kommune udtaler i en pressemeddelelse:

– Musikkens fællesskaber og kunstnernes virke kan bidrage til at løse tidens store udfordringer. Derfor er Alle Tiders Musikby naturligvis med til at udvikle og søsætte en nytænkende festival med fokus på bæredygtighed ud fra musikkens og kunstens perspektiver. Som musikby er Roskilde et fremtidslaboratorium for musikkens anvendelse og betydning i samfundet og udgør i sig selv et stærkt musikfællesskab. Her samles trådene fra årtiers festivaltradition, uddannelsesbyens solide forskningsnetværk, et fortættet miljø af musikaktører og ikke mindst en god portion engagerede borgere. Derfor er Alle Tiders Musikby et naturligt hjemsted for GRASP.

Du kan få et fuldt overblik over festivalen på dennes hjemmeside, graspfestival.dk, hvor du også kan købe billetter.

Prisen for partoutbilletter er 995 kroner, mens endagsbilletter koster 500 kroner. Er du studerende, kan du få partoutbilletter til 600 kroner og endagsbilletter til 300 kroner.

ANNONCE