Nyhed

Dead Can Dance til Danmark

GAFFA.dk – alt om musik

Den britiske-australske gruppe Dead Can Dance spiller i DR Koncertsalen 11. november.

Det bliver bandets kun anden danske koncert siden dannnelsen i 1981. Første gang de kunne opleves på dansk jord, var på Roskilde Festival 2013, hvor de fik fremragende anmeldelser.

De to frontfigurer og eneste officielle medlemmer er den australske sanger Lisa Gerrard og den engelsk/irske sanger Brendan Perry. De begyndte som post-punk-gruppe, men udviklede hurtigt deres udtryk til en meget original blanding af post-punk, klassisk musik, verdensmusik og meget mere, kendetegnet ved Lisa Gerrards vidtspændende, dramatiske stemme – ofte syngende på et hjemmelavet sprog – og Brendan Perrys mere traditionelle, engelsksyngende vokal.


Dead Can Dance albumdebuterede i 1984 med et selvbetitlet debutalbum og udgav i alt syv studiealbum, senest Spiritchaser i 1996, inden de gik hver til sit i 1998. De blev dog gendannet i 2005 for en turné og fandt atter sammen i 2011. I 2012 udgav de albummet Anastasis, som i 2018 blev fulgt op af Dionysos. Alle pladerne indtil pausen i 1998 udkom på det stilskabende engelske indie-selskab 4AD, som dengang også var kendt for navne som Cocteau Twins, This Mortal Coil og Pixies, mens de to sidstnævnte er udsendt af et andet markant britisk indie-selskab, PIAS.

Både Lisa Gerrard og Brendan Perry har desuden udgivet soloplader, og Lisa Gerrard har skrevet musik til adskillige film, hvor hun især er kendt for musikken til Gladiator, komponeret sammen med Hans Zimmer.

Da Dead Can Dance spillede på Roskilde Festival 2013, var GAFFAs anmelder begejstret og kaldte blandt andet koncerten "Majestætisk". Læs anmeldelsen her.


Ved samme lejlighed fik vi øvrigt et interview med Lisa Gerrard, og det kan du læse her.

Billetsalget til koncerten begynder onsdag den 20. april klokken 10 via dette link.

Varm op med en af gruppens klassikere, "The Host of Seraphim" fra 1988:

 

ANNONCE