Nyhed

KONCERT-ANBEFALING: Smerte, død og had på langfredag

GAFFA.dk – alt om musik

Hvis man tænker, at langfredag bør markeres med tungsind og smerte, så har Stairway i Vanløse din ryg! 

Tre bands sikrer den dårlige stemning, og der bliver dækket op med den helt tunge smerte, både fysisk og følelsesmæssigt.

Hovednavnet er de danske folk noir-helte :Of The Wand And The Moon:, der i den grad også er ved at vinde danskernes opmærksomhed. De har i mange år været meget anerkendte i neofolk-kredse i resten af verden, men det er først med albummet fra sidste år, Your Love Can’t Hold This Wreath of Sorrow, at danske medier i større omfang har fået øjnene op for dem. Og det er kun på tide. Stærke sange, store følelser og smukke produktioner båret hjem af Kim Larsens vokal og personlige smerte. Det er lavmælt, troværdigt og går direkte under huden.


Bagefter spiller svenske Brighter Death Now. Det er et soloprojekt af Roger Karmanik, der også er manden bag selskabet Cold Meat Industries. Brighter Death Now er essensen af, hvad Cold Meat står for: Brutalt og uvenligt industrial. Hvor :Of The Wand And The Moon: er indadvendte og eftertænksomme, er Brighter Death Now udadvendte og voldelige. Det er ikke rart at høre på, men for dælen, hvor er det fedt!

Første band er lokale Son of Seth, der nok lydmæssigt ligger tættere på Brighter Death Now, men holder det mere sammenbidt og indadvendt. Lange larmende flader og skrigende vokaler, der ligger lavt i mikset, tilsat maskiner og sporadiske trommer giver det en tilpas utryg stemning som opvarmning til de to andre bands.

Alt i alt en aften, der er perfekt sammensat og opbygget. Vi kommer rundt om forskellige udtryk for lidt den samme grundstemning og bliver sendt hjem med et brag. Det bliver en tiltrængt renselse efter en lang periode med alt for meget tungsind og alt for få koncerter.


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Stemmen fra dybet indfrier alle forventninger efter 10 års albumpause

Varm op med disse musikeksempler:


ANNONCE