Nyhed

Per Vers, Danmarks Underholdnings-orkester og gæster tager på turné med Benny Andersens tekster

“En aften med Andersen” hylder den folkekære forfatter Benny Andersen gennem fem unikke koncerter, hvor digterens ord og sange vækkes til live gennem musikken.

Til januar 2023 kan man igen opleve Benny Andersens digte og sange, når Per Vers og Danmarks Underholdningsorkester rejser rundt i landet med en perlerække af danske solister. Med sig på scenen har de sangerne Katinka, Bisse og Rasmus Dissing samt skuespilleren Bodil Jørgensen, der sammen skal fortolke Andersens poesi. 

Benny Andersen sov stille ind tilbage i 2018, men blot få måneder inden digterens død gik han i gang med at indspille albummet Sidste Omgang sammen med ordsmeden Per Vers, hvor Vers' rap og Andersen talte ord i samspil skabte rytmiske sange, der kom til at danne grundlaget for denne koncertrække. Samtidig blev det også Andersens sidste kunstneriske værk, der således satte et punktum for et 60 år langt forfatterskab, der blandt andet bød på fortællingerne om Snøvsen samt Svantes viser, som blev indspillet med sangeren Povl Dissing.

Der skulle ikke mere end et telefonopkald og en frokost til for at overtale Andersen, der kastede sig nysgerrigt ud i Per Vers' projekt. Om mødet fortæller Vers:


”Jeg slog ham op i telefonbogen: Benny Andersen, Virum – sådan, en mand af folket! Benny fyrede op for rejemadder og snaps, mens jeg fortalte ham, at jeg havde en drøm om at læse hans 900 sider lange digtsamling – mindst to gange – og finde frem til en række digte, som jeg ville indspille og fortolke sammen med ham. Jeg fik et uforbeholdent ”ja”, og vi gik i studiet. To måneder senere døde han, og jeg stod tilbage med Benny Andersens sidste kreative output imellem mine hænder. Nu skal musikken ud. Nu skal manden hyldes!”

“En aften med Andersen” turnerer rundt i landet og kan opleves følgende steder:

  1. januar 2023 – Musikkens Hus, Aalborg
  2. januar 2023 – Odeon, Odense
  3. januar 2023 – Vejle Musikteater, Vejle
  4. januar 2023 – Musikhuset Aarhus, Symfonisk Sal, Aarhus
  5. januar 2023 – DR Koncertsalen, København

Billetter kan købes lige her.


LÆS OGSÅ: ANMELDELSE: Lad os skåle i champagne og Henny / for Benny og den retning, Per Vers bevægede ham hen i

ANNONCE