Nyhed

Swan Lee gendannes – annoncerer nyt album og turné

Et af 00’ernes største danske indie-popbands er atter flyveklart efter 17 år.

I 2005 meddelte Swan Lee-medlemmerne på deres hjemmeside, at “Vi har desværre måttet konstatere, at vi er vokset fra hinanden” få dage før en koncert ved Kronprinsparrets Priser. Nyheden gav så meget genlyd, at GAFFAs hjemmeside gik ned. Nu er Swan Lee tilbage.

To album blev det til i perioden 2001 til 2005; debutalbummet Enter (2001) og det selvbetitlede Swan Lee (2004), der gik direkte ind på førstepladsen på hitlisten. Bandet er også musikerne bag “Tomorrow Never Dies”, skrevet til James Bond-filmen af samme navn, fra Enter og hittene "I Don't Mind", "Love Will Keep You Warm" og "What Is Love?" fra Swan Lee. De udgav deres plader på eget selskab, Go Go Records, hvilket på daværende tidspunkt var ganske usædvanligt. Det gjorde gruppen, blandt andet fordi pladeselskaberne var mere interesseret i Pernille Rosendahl solo, hvilket fremgår af hendes søster Christina Rosendahls dokumentarfilm Stjernekigger fra 2002.

Swan Lee-medlemmerne fortæller nu, at de er samlet igen, og et tredje album er godt på vej. Titlen og udgivelsesdatoen er endnu ukendt, men snart får vi mere at vide. Samtidig annoncerer de turné i 2023.


Siden 2020 har  Pernille Rosendahl (sang), Jonas Struck (guitar) og Emil Jørgensen (trommer) lært hinanden at kende musikalsk igen. Det fortæller bandet i en pressemeddelelse.

”Nu skriver vi 2022. I de sidste to år har vi forsigtigt nærmet os hinanden igen musikalsk. Legen er blevet sjov. Og inspirerende. Vi har opdaget, at den gamle telepati og den kreative nysgerrighed er intakt. Vi har været i øvelokalet og er, netop nu, i gang med at udvikle og forfine både sangskrivning og udtryk. Materialet emmer af den oprindelige Swan Lee-DNA, men bærer også præg af, at vi er tre forskellige mennesker, der har udviklet os siden, vi splittede op. Nu er der kommet så mange flyveklare sange ud af samarbejdet, at vi har besluttet, at det giver kunstnerisk og personlig mening at udgive vores tredje album og tage på turné sammen igen,” fortæller Swan Lee.

Nok er albummets udgivelsesdato ikke helt klar endnu, men deres turnédatoer for 2023 er annonceret i dag. Se datoerne længere nede i artiklen.


Billetterne til de første Swan Lee-koncerter i mere end 17 år kan erhverves via swanlee.dk fra onsdag den 4. maj kl. 10.00.

LÆS OGSÅ: Pernille Rosendahl fylder 50 - her er hendes fem bedste sange

Swan Lee flyver forbi de følgende spillesteder i 2023:


30.03 - Portalen, Greve

31.03 - MantziusLive, Birkerød

01.04 - Stars, Vordingborg

13.04 - Gimle, Roskilde

14.04 - Sønderborghus, Sønderborg

15.04 - Tobakken, Esbjerg

20.04 - Tobaksgården, Assens

21.04 - Godset, Kolding

22.04 - Tøjhuset, Fredericia

28.04  - Train, Aarhus

29.04 - Fermaten, Herning

05.05 - Posten, Odense

06.05 - Skråen, Aalborg

13.05 - Store Vega, København

ANNONCE