Nyhed

Arcade Fire-sanger anklaget for seksuelle krænkelser

Han afviser beskyldningerne og hævder, at der forelå samtykke

Fire personer påstår, at Win Butler krænkede dem i perioden 2015 til 2020, da Arcade Fire-sangeren selv var mellem 34 og 39 år, og personerne var 18 til 23 år, skriver Pitchfork.

Forholdene har været uden for ægteskabet med Butlers kone og kollega, Régine Chassagne, der er den anden grundlægger af det canadiske indierock-band Arcade Fire.

Nu har han Butler fortalt sin side af historien via pr-person Risa Heller til Pitchfork, hvor han bekræfter, at forholdene har fundet sted, men at der var samtykke, og at det ikke var ham, der tog initiativ.


”Selvom disse forhold alle var med samtykke, vil jeg undskylde til alle, som jeg har skadet med min opførsel,” skriver han via Pitchfork og tilføjer:

”Når jeg kigger mod fremtiden, bliver jeg ved med at lære af mine fejl, og jeg arbejder hårdt på at blive en bedre person, en som min søn kan være stolt af”. Win Butlers påståede samtykke står i kontrast til de historier, der er blevet fortalt af de fire personer.


Én person påstår i artiklen, at Butler nægtede at gå fra vedkommendes lejlighed, da han blev bedt om det.

”På et tidspunkt hev han mig op på sit skød. Jeg ved ikke, om han holdt mig ved hoften eller hvor, men jeg var fysisk holdt fast af ham, da han puttede sin hånd ned i mine bukser,” udtaler personen under pseudonymet Lily.

"Lily" påstår at have bedt Butler om at gå, hvilket står i kontrast til Butlers egen udlægning:


”Vi rykkede os over til sengen, men det føltes som om, at stemningen var underlig, så jeg stoppede og spurgte, om [Lily] var okay. Det føltes, som om, at tingene gik lidt for hurtigt. [Lily] bad mig aldrig om at gå, og jeg skældte aldrig vedkommende ud,” udtaler han sig via Pitchfork.

På samme måde stemmer udtalelsen fra Win Butler ikke overens med dem fra de andre tre personer, der mener, at han har krænket dem. Man kan læse Butlers fulde udtalelse lige her.

LÆS OGSÅ: Arcade Fire censureret

ANNONCE