Nyhed

Bruce Springsteen er den højest betalte musiker i 2021 – se top 10

GAFFA.dk – alt om musik

Hele 590 millioner dollar – 3,85 milliarder kroner – indbragte heartland rock-legenden Bruce Springsteen i det forgange år.

Man må sige, at Springsteen efterlever sit kaldenavn “The Boss” med den svimlende sum penge, der røg ind på kontoen i 2021. Listen over de højest betalte musikere i 2021 er netop opgjort i en nylig rapport fra Rolling Stone.

Den store indtjening skyldes salget af hans bagkatalog i sidste måned til Sony Music. En handel som løb op i 550 millioner USD, og som er en milepæl i musikbranchen. Det er nemlig den største sum, som en musiker nogensinde har modtaget for deres diskografi.


Springsteens bagkatalog indebærer 20 studiealbum, 300 sange, syv ep’er, 23 livealbums og mere til.

Det blev rapporteret i november, at Springsteen havde sigtet efter omtrent 350 millioner USD for handlen, men tidligere Forbes-korrespondent Zack O’Malley Greenburg fortæller, at “ved at gennemsøge offentlige dokumenter og interviewe individer med direkte viden om større handler”, blev summen hævet markant. De resterende 40 millioner USD er et resultat af 26 Broadway sommer shows samt to projekter med tidligere præsident Barack Obama, der inkluderer en bog og en eksklusiv Spotify-podcast.

Jay-Z indtager 2. pladsen med 470 millioner USD. Dette skyldes blandt andet salget af streaming-servicen Tidal samt hans andel af luksuschampagnen Ace of Spades. Nedenunder er listen over de 10 højest betalte musikere i 2021:


  1. Bruce Springsteen: $590 million
  2. Jay-Z: $470 million
  3. Paul Simon: $260 million
  4. Kanye West: $250 million
  5. Ryan Tedder: $200 million
  6. Red Hot Chili Peppers: $145 million
  7. Lindsey Buckingham: $100 million
  8. Mötley Crüe: $95 million
  9. Blake Shelton: $83 million
  10. Taylor Swift: $80 million

Bemærkelsesværdigt er det, at med undtagelse af Jay-Z, Kanye West og Taylor Swift, har de resterende musikere indtaget listen grundet salget af deres bagkataloger. Taylor Swift er i øvrigt eneste kvinde på listen.

Salget af bagkataloger er en stigende tendens i musikbranchen, hvor store navne som Bob Dylan, Neil Young, Tina Turner, Shakira, Stevie Knicks, og flere har taget skridtet. Tilbage i 2020 solgte Bob Dylan sit bagkatalog for 300 millioner USD til Universal Music Publishing Group. 9-cifrede millionbeløb tikker dermed ind på kontoen for flere musikere i takt med, at de fraskriver sig retten til deres egen musik.

LÆS OGSÅ: Bruce Springsteen sælger sit bagkatalog for vildt beløb


ANNONCE