Nyhed

Ghost samarbejder med Kent-forsanger

GAFFA.dk – alt om musik

Nyt album ude 11. marts

De svenske Grammy-vindere i det maskebærende hardrockband Ghost udgiver deres femte album Impera den 11. marts. Nu er det kommet frem, at det hedengangne ​​svenske band Kents frontmand Jocke Berg har samarbejdet med Ghost om det nye album. Han er sangskriver på sangene "Kaisarion" og "Respite on the Spitalfields". Andre sangskrivere, der skiller sig ud, er Peter Svensson (The Cardigans) og Klas Åhlund (Teddybears), der sammen med Ghost har skrevet "Griftwood".

I efteråret fik vi den første smagsprøve på det kommende album. Singlen "Hunter's Moon" udkom den 30. september og gik direkte på førstepladsen på amerikansk rockradio. Det blev dermed bandets fjerde nummer et på amerikansk rockradio. Singlen fungerede også som temasang fra filmen Halloween Kills, som fortsatte den nye Halloween-trilogi.


Den 25. januar starter Ghosts verdensturné, som fører dem gennem 49 arenaer. Til foråret besøger Papa Emeritus IV og hans musikere hjemlandet Sverige til to koncerter. Først Avicii Arena i Stockholm den 29. april, og to dage senere den 1. maj er der besøg i Malmö Arena. Til gengæld er der endnu ikke offentliggjort danske koncerter.

Ghost har udgivet fire studiealbum og regnes i øjeblikket som et af verdens største rockbands. Med det seneste album Prequelle (2018) gik de ind som nummer et på albumlisten i Sverige, Norge og Finland og nummer tre på den amerikanske Billboard 200-albumliste. En top 10-placering på Billboard 200 er noget, kun fire andre svenske kunstnere gennem tiderne er lykkedes med (ABBA, Ace Of Base, Europe og Avicii, mens det ikke skete for Roxette).

LÆS OGSÅ: Ghost før koncerten: "Så snart vi får maskerne på, er det som at køre på cykel"


Varm op med singlen "Call Me Little Sunshine":

ANNONCE