Nyhed

Danske opvarmningsnavne klar til Clapton-koncert

Ginne Marker og School of X varmer op til legenden i Royal Arena

Den 14. og 15. juni besøger den britiske rocklegende Eric Clapton Royal Arena - to koncerter, som oprindeligt skulle have fundet sted i sommeren 2020, men er blevet udskudt ad to omgange på grund af COVID19.

Men nu bliver koncerterne efter alt at dømme til virkelighed, og bliver dermed Claptons første koncerter herhjemme i mere end ti år. Den i dag 77-årige guitarist gæstede senest Danmark i 2011, hvor han gav koncert i Jyske Bank Boxen i Herning.

I dag har arrangørerne så annonceret opvarmningsnavnene til de to koncerter. Det drejer sig om henholdsvis Ginne Marker og School of X - alias Rasmus Littauer. Littauer imponerede senest på Spot Festival i Aarhus, hvor GAFFAs anmelder kvitterede med de maksimale seks stjerner og følgende salut:


"De euforiserende strofer og det overvældende sceneoverskud bragte salen til live og mindede os om at gøre netop det: leve. Det blev på mange måder højdepunktet på Spots første dag". School of X kan opleves på flere af sommerens danske festivaler - og nu altså også som opvarmning til en af rockmusikkens veritable veteraner den 15. juni.

Aftenen forinden er det Ginne Marker, som får æren af at varme op for Clapton. Marker har haft medvind, siden hun udgav debutalbummet For Seasons to Come i november 2019. Albummet fik en varm modtagelse af anmelderne og er i dag streamet over 10 millioner  gange.

I 2020 modtog Ginne to Carl-priser som Årets Talent og Årets Jazzkomponist og fulgte op med totalt udsolgte koncerter i hele landet, hvor GAFFA kvitterede med at kalde hende for ”nutidens guitargud”. Denne sommer turnerer Ginne Marker på landets største festivaler med sit andet og anmelderroste album Ulteria fra 2021.


Der er netop sat et mindre parti ekstra billetter i salg til de to koncerter, som ellers har været udsolgt længe. De kan - hvis man er hurtig - købes via Ticketmaster og livenation.

ANNONCE