Nyhed

Eagles of Death Metal vidner om terrorangrebet i Paris: ”Du kan ikke dræbe rock and roll"

”Næsten 90 af mine venner blev myrdet foran os”

Forsangeren og guitaristen i det amerikanske rockband Eagles Of Death Metal fortalte i går ved en domstol i Paris, hvordan bandet i forvirring og rædsel fra scenen så terrorister åbne ild mod publikum ved deres udsolgte koncert på klubben Bataclan fredag den 13. november 2015, skriver The Guardian

Jesse Hughes, bandets sanger og guitarist Eden Galindo har begge sagt, at angrebet, der dræbte 90 mennesker, herunder gruppens merchandisesælger, har ændret deres liv for altid. I retten sagde Hughes også, at han havde tilgivet IS-tilhængere. ”Jeg er kristen, og alle kan blive fortabt,” sagde han under retssagen og håbede, at terroristerne ville finde Guds fred.

Hughes indså straks, at det var skud, da han hørte brag midt under koncerten og så tre bevæbnede mænd med selvmordsveste. "Fordi jeg kommer fra et ørkensamfund i Californien, genkender jeg lyden af ​​skud," sagde han. Mens andre medlemmer af bandet begyndte at spekulere over, hvad der foregik, sagde Hughes, at han vidste, at døden var nær.


”Næsten 90 af mine venner blev myrdet foran os,” sagde han og henviste til de fans, der blev dræbt. Galindo fortalte, at det havde været en fantastisk koncert, hvor alle dansede, og at han først ikke forstod, at det var lyden af ​​skud, men mente, at det var lydanlægget, der var i problemer.

Under retssagen sagde Hughes, at han over seks år efter angrebet stadig ser på publikum på en anden måde, og at han er ivrig efter at vidne på grund af de begravede følelser, der kan komme til overfladen igen. ”Ondskaben vandt ikke ... Man kan ikke dræbe rock'n'roll”, sagde han.

Hughes og Galindo var i Paris, da de vidnede mod Salah Abdeslam, som menes at være det sidste overlevende medlem af den ekstremistiske celle, der angreb klubben.


ANNONCE