Nyhed

Editors kommer til Danmark

Det britiske synth-rockband Editors lægger vejen forbi Danmark, når de indtager Store Vega til efteråret

Editors er et af de bands, som virkelig har formået at skabe sin helt egen lyd og musikalske univers, der bare bliver ved med at udfordre og udvikle sig. Derfor kan man se frem til et stort bagkatalog af sange som “Munich”, "Papillon" og bandets seneste singleudspil “Heart Attack”, når de gæster Store Vega den 7. oktober. 

Editors brød igennem i midten af nullerne, hvor deres kantede lyd, der rummede elementer fra rocken, poppen og post-punk, gjorde dem til en del af post-punk-bølgen sammen med bands som Interpol, White Lies og The Cinematics. 

På deres tredje album, In this Light and on this Evening, begyndte de for alvor at lege med synth-pop-elementer, der gav bandet sin særlige lyd, som har været definerende for Editors på flere af de efterfølgende albums, der dog alle har været eksperimenterende, rockede og absolut ikke stillestående rent musikalsk.


Netop deres seneste single viser, hvordan Editors langtfra sidder fast i fordums tid, men at de fortsat har valgt at undersøge og udforske et mørke og en storladenhed, der åbner en dør til et lidt anderledes lydunivers – og et spændende et af slagsen, der dog stadig harmonerer fint med Editors' karismatiske lyd og lidt dystre sange. Om sangen har forsanger Tom Smith udtalt: “'Heart Attack' er en sang om besættelse, om at miste sig selv i en anden, en kærlighedssang, en morbid kærlighedssang.” 

LÆS OGSÅ: Interview med Editors: Kaos igennem voldens lydflader

Billetsalget starter fredag den 20. maj kl.10, og det kan tilgåes gennem dette link.


Bandet gav senest koncert i Store Vega i 2018, hvor GAFFAs anmelder var begejstret.

Varm op til koncerten med Editors seneste single “Heart Attack”, der ligeledes har en virkelig fed musikvideo med et stop-motion agtigt udtryk, der rent visuelt udfolder en historie, og hvor man får øje på flere detaljer for hver gang, man ser den.


ANNONCE