Nyhed

Tinderbox klar med de sidste navne – og spilleplanen

Statisk bliver første navn, der går på scenen på årets Tinderbox, mens Imagine Dragons lukker festen. Fem danske og internationale navne fuldender samtidigt årets plakat.

Tinderbox, der i år løber af stablen fra den 23. til 25. juni, har nu tilføjet de fem sidste navne, der alle repræsenterer den danske og internationale upcoming-scene, og festivalen er også klar med spilleplanen.

Sangerinden og sangskriveren Pauline har på kort tid hittet solidt med popsange som ”Ny og næ”, ”Noget for nogen” og senest ”Sommer i december” med Burhan G. Den sydfynske trio Patina stod i 2020 for årets mest spillede sang på P3 med ”Flammer rammer” og er kendt for deres særlige live-setup, hvor de tre medlemmer løbende skifter mellem rollen som trommeslager og forsanger. Sidste år udgav de deres debutalbum Drømmefanger, og toeren følger i juni måned. Pauline og Patina spiller begge lørdag på Teltscenen.

Fra London kommer den sydafrikanskfødte popsanger Baby Queen, som gæster Tinderbox på en friaften fra sin tjans som support på den sidste del af Olivia Rodrigos Sour Tour. Baby Queen, som har udgivet singler som ”Raw Thoughts” og ”You Shaped Hole”, får fredag følgeskab af landsfællen Lola Young på Teltscenen. Lola Young leverer pop med både soul- og r&b-referencer og var i år at finde på shortlisten til både Brits Rising Star Award og BBC’s Sound of 2022.


Endelig er Magicbox-programmet blevet udvidet med tilføjelsen af den millionstreamede svenske duo Jubël, som leverer en blanding af four on the floor-pop og EDM.

De første koncerter på Teltscenen finder sted klokken 14.00 torsdag og klokken 13.35 fredag og lørdag, hvor StatiskLola Young og Rasmus Walter står for åbningskoncerterne. På festivalens største scene Rød Scene er det Drew SycamoreScarlet Pleasure og lokale Andreas Odbjerg, der har fået opgaven at skyde henholdsvis torsdag, fredag og lørdag i gang. På Magicbox tilfalder den opgave P3-vært Helle Helle (ikke at forveksle med forfatteren af samme navn, der faktisk har været DR-radiovært i start-90'erne), LittGloss og Boilers.

I den modsatte ende af programmet er det de tre internationale hovednavne StormzyMuse og Imagine Dragons, som lukker og slutter for de enkelte festivaldage med nattekoncerter på Rød Scene, mens det samme sker på Magicbox med Timmy TrumpetTooManyLeftHands og Oliver Heldens.


Indimellem kan gæsterne blandt andet se frem til aftenkoncerter med Thomas Helmig, The Minds of 99 og og shows med blandt andre Spleen United og Alex Vargas på den mere intime Teltscene.

Programmet kan ses nu på tinderbox.dk og i den officielle Tinderbox-app. Partout- og dagsbilletter til Tinderbox kan købes via Ticketmaster lige her.

ANNONCE