Nyhed

Dansk sangskriver: "Vi har åbenbart skrevet omkvædet til en melodi grand prix-vinder, og vi anede det slet ikke"

GAFFA.dk – alt om musik

Bemærkningen kommer fra Hush-guitarist – dog med et smil på læben

I lørdags vandt den danske gruppe Reddi Dansk Melodi Grand Prix med sangen "The Show", og som det ofte før er sket med en grand prix-vinder, bliver den nu beskyldt for at ligne en anden sang påfaldende meget.

Det er guitaristen og sangskriveren Michael Hartmann fra duoen Hush, der, som Ekstra Bladet gør opmærksom på, på sin åbne Facebook-profil skriver: "Tænk sig! Vi har åbenbart skrevet omkvædet til en melodi grand prix-vinder, og vi anede det slet ikke. Tillykke til os alle!", hvorefter han linker til Hush-nummeret "I Can't Be the One" fra 2013. Han indsætter en række glade smileys og en blinke-smiley, der antyder, at han ikke tager sagen så alvorligt.


Over for Ekstra Bladet fortæller en af nummerets fem sangskrivere, Lars Pedersen alias Chief 1, at han har talt med Michael Hartmann, og at de to stadig er på god fod.

- Jeg kunne ikke finde på at sige, at de to sanges omkvæd ikke minder om hinanden, men det er altså et tilfældigt sammenfald af toner i en popsang på fire akkorder. Jeg håber, at folk en skønne dag begynder at acceptere, at det ikke kan lade sig gøre at undgå at lyde lidt som andre sange. Det kan det ikke, siger han og tilføjer, at han ikke kendte Hush-nummeret i forvejen. 

Over for Ekstra Bladet fortæller advokaten Casper Andreasen, der er ekspert i musikalsk ophavsret, at der er tale om et pentatonisk skalaforløb, som er blevet brugt i mange sange gennem tiden, og som efter hans mening derfor ikke nyder ophavsretslig beskyttelse.


Hør de to sange nedenfor.

Reddi består af Ihan Haydar (også kendt fra L.I.G.A.) på trommer, Siggy Savery på sang og guitar samt de to svenske musikere Agnes Roslund på guitar og Ida Bergkvist på bas. Sangen skal nu medvirke i semifinale 1 i Torino i Italien tirsdag den 10. maj, inden finalen måske venter lørdag den 14. maj.

LÆS OGSÅ: Dua Lipa sagsøgt for plagiat – tre gange på to uger


Hør Reddis "The Show" – omkvædet med den omdiskuterede passage kommer 40 sekunder inde:

Hør Hushs "I Can't Be the One" – omkvædet med den omdiskuterede passage kommer 40 sekunder inde:

ANNONCE