Nyhed

Heartland fuldender musikprogram for 2022

GAFFA.dk – alt om musik

Festivalen har tilføjet yderligere ti navne, som udgør det endelige musikrepertoire for dette års Heartland-herligheder.

Der vil være glædelige gensyn med såvel nye som gamle, danske som internationale navne, når Heartland løber af stablen den 2. til 4. juni. Den unge – men i særdeleshed ikke beskedne festival – spækker sine tre scener med et mangfoldigt musikprogram, alt sammen med Egeskov Slot som bagtæppe.

Først og fremmest vil publikum på Heartland kunne opleve et gendannet Kashmir fredag den 3. juni, som spiller denne ene ud af tre festivalkoncerter i år med deres psykedelisk drømmende rock. Selv 28 år efter udgivelsen af Travelogue runger mange af deres klassikere stadig i de danske musikmiljøer.


Jada spillede for fire år siden på Heartlands mindste scene og året efter den mellemste. I 2022 lukker den toneangivende artist Heartlands største scene lørdag den 4. juni. Det markerer bestemt ikke en endestation for artisten, men snarere endnu en begyndelse på hendes fortsat fremadstormende karriere, som har udgangspunkt i et personligt og ærligt musikunivers.

Nostalgien rammer, når Anne Linnets genreeksperimenterende tilgang og ærlige, stærke tekster resonerer i slotsparken rundt om Egeskov torsdag den 2. juni. En yderligere tryllebindende stemme vil lyde fra svenske Lisa Ekdahl, der med sit jazzede vise- og bossanovaunivers skaber symbiose mellem musikken og Heartlands omgivelser.

Fredag den 3. juni er der glædeligt gensyn med det danske musikikon Sune Wagner ikke én, men to gange. Det bliver med rockduoen med Sharin Foo, The Raveonettes (billedet), og de punkede, grungede Psyched Up Janis, som leverer den nerve og intensitet, de netop er kendt for.


De prisvindende og fænomenale live-performere Phlake fyrer op under r&b-lækkerheden og hiphoppens tunge beats lørdag den 4. juni. Den foregående dag indfører den mildest talt anmelderroste Ginne Marker publikum i hendes univers, der udgøres af artistens rørende stemme og fængende guitarspil.

Det tætteste, Heartland-programmet kommer lydmæssigt på vandet, er uden tvivl, når HUGORM vækker genklang fra Vesterhavet med rocket rastløshed lørdag den 4. juni. Med udsigt til de brusende bølger skrev Simon Kvamm, Árni Jóhansson og Morten Gorm i studiet – som var en garage i Klitmøller – en ep og siden et album, som gik direkte ind i publikums og anmelderes hjerter. En anden gruppe af vestkystrepræsentanter – dog den californiske – besøger Heartland under navnet Hearty Har. Anførerne er Shane og Tyler Fogerty, og gæt selv, hvem deres far er. Deres hæsblæsende liveshow byder på en hård kombination af rock som kendt fra såvel den psykedeliske som den fra garagen.

LÆS OGSÅ: Heartland Festival klar med 12 danske vækstlagsnavne - og intimscene


En kulturgenre ud af fire på Heartland

Der vil i de kommende uger blive offentliggjort yderligere navne inden for ART, TALK og FOOD, som også kan opleves på Heartland i 2022. 

Herligheden løber af stablen torsdag den 2. juni til lørdag den 4. juni ved Egeskov Slot på Midtfyn.

Se det samlede program på Heartlands hjemmeside, hvor du også kan købe billetter til festivalen.

ANNONCE