Nyhed

Jelling Musikfestival er klar med det fulde program

GAFFA.dk – alt om musik

Tre navne fra toppen af den danske musikscene fuldender Jelling Musikfestival-plakaten. Festivalen finder sted 25., 26., 27. og 28. maj. 

D-A-D, Folkeklubben og Spleen United er de navne, som gør musikprogrammet på Jelling Musikfestival komplet. De tre bands sætter dagsordenen med en buket af rock, poesipop og elektropop/rave.

Den ikoniske rockkvartet D-A-D vender tilbage til festivalen med deres rifftunge sange for at levere et medrivende show, der byder på nostalgisk gåsehud og rammer publikum i hjerte og sjæl. De udgav i 2019 albummet A Prayer for The Loud, som understreger deres rockende udholdenhed i musikken. Rockveteranerne, der i år kan fejre 40 års jubilæum, lukker Store Scene lørdag aften.


Folkeklubben besøger for sjette gang Jelling Musikfestival, men denne gang gør de deres debut på Store Scene. Fra den markante plads formidler de protestsange og analoge lydlandskaber med en dansksproget, nutidigt poprocket dynamik. Deres dragende lydbillede cementeres af de fem album, de har udgivet løbende siden 2013.

Endeligt kan det relateres til en hjemkomst, når Spleen United spiller på Jelling Musikfestival 2022. Deres tre albums Godspeed Into The Mainstream, Neanderthal og School of Euphoria har medvirket i definitionen af den danske elektropop. Deres sublime stilsikkerhed kan opleves på Teltscenen som en af de få festivalkoncerter, bandet i år giver. Flere af bandets medlemmer stammer i øvrigt fra Jelling.

LÆS OGSÅ: Jelling Musikfestival klar med 43 nye navne


Festivalmagien genopstår i Jelling

Den sidste weekend i maj markerer festivalens tilbagevenden, efter gæsterne har måttet undvære den og andre festivaler de sidste to år. Festivalen vil endvidere være festivalleder Lars Charlie Mortensens sidste som booker, men med over 100 navne på plakaten og et musikhungrende publikum får han markeret et musisk mangfoldigt eftermæle.

“Med dagens offentliggørelser binder vi sløjfe på programmet med tre navne, der viser bredden i årets lineup. Vi er stolte af hvert og ét af de over 100 navne på plakaten, som vi efter to år uden festival i Jelling næsten ikke kan vente med at opleve foran vores fantastiske, festivalsultne publikum. Da årets program også er mit sidste som booker, vækker det personligt en enorm glæde at se bredden hos den danske musikscene i disse år.


Fremover vil bookerne på Jelling Musikfestival være Jeppe Wojcik og Gaute Parbo Niemann. Begge har rødder i Jelling og er vokset op med festivalen, som de begge tidligere har løst kommunikationsopgaver for. Gaute Parbo Niemann har desuden stor erfaring fra musikbranchen både som medarbejder på et pladeselskab og som mangeårigt medlem af Spleen United.

Se det fulde program på Jelling Musikfestivals hjemmeside.

ANNONCE