Nyhed

Spotify vil styrke kvindelige kunstnere

GAFFA.dk - alt om musik

En ny kanal, eller hub, på streamingtjenesten er dedikeret til musik, der er skabt af og med kvinder

Selvom der er mange kvindelige kunstnere på den danske musikscene, er de stadig ikke ligeligt repræsenteret, når det kommer til streaming fra Spotify. Streamingtjenesten oplyser selv, at i 2021 var kun 21,8% af alle de kunstnere, der blev streamet, kvinder. Samtidig fortæller de, at bag de 50 mest streamede sange i Danmark i 2021 var det kun 8,7%, der havde en kvindelig sangskriver og kun 1,4% en kvindelig producer. Men selvom de tal er lave, fortæller Spotify i en pressemeddelelse, at det er en positiv udvikling fra 2020.

Men det skal der nu laves om på, og Jenny Hermanson, Nordic Manager hos Spotify, fortæller, at de nu vil forsøge at opmuntre deres brugere til i højere grad at udforske og lytte til mere musik, skabt af kvinder.


Det skal ske i forbindelse med Kvindernes Internationale Kampdag, igennem en dedikeret kanal, EQUAL-hub, på streamingtjenesten, der fremhæver musik skabt af og med kvinder.

“Der er markant flere kvindelige kunstnere og musikskabere, end statistikkerne antyder, men de har behov for synlighed og den rette støtte for at fåflere lyttere. Med EQUAL vil vi støtte dem og inspirere til mere ligeværdig streaming af musik. Hele musikbranchen har behov for at steppe op og bidrage til denne forandring,” skriver Jenny Hermanson i pressemeddelelsen.

Streaming af kvindelige kunstnere på Spotify:


  • 21,8 procent af kunstnerne, der blev streamet i Danmark på Spotify i 2021, var kvinder. Globalt var det tilsvarende tal 22,6 procent.
  • Af de 50 mest streamede sange i Danmark i 2021 havde 8,7 procent kvindelige sangskrivere. Tilsvarende lå tallet på 7,3 procent i 2020.
  • Af de 50 mest streamede sange i Danmark i 2021 havde 1,4 procent kvindelige producere. Tilsvarende lå tallet på 0,0 procent i 2020.
  • Spotifys redaktionelle playlister i Danmark giver i gennemsnit seks procent mere ligeværdig streaming, sammenlignet med når brugerne selv bestemmer, hvad de lytter til.

Top 5 mest streamede kvindelige kunstnere i Danmark i 2021:

  • Billie Eilish
  • Dua Lipa
  • Ariana Grande
  • Taylor Swift
  • Olivia Rodrigo

LÆS OGSÅ: Nye laptops designet til den hybride livsstil

ANNONCE