Nyhed

VIDEOPREMIERE: iomfro sender skud ud til dem, der føler sig hårde udenpå og bløde indeni

GAFFA.dk - alt om musik

Den aarhusianske indiepopsanger byder nu på sin anden single i år med ”sidder der”, der følger efter sidste måneds svømmehalsføler ”en mand”. Se videoen nedenfor.

Det er ikke meget mere end et år siden, at vi her på GAFFA kunne skrive om udgivelsen af debutsinglen ”ægte kvinde” fra det tværkunstneriske projekt, der er iomfro. Siden da er der alligevel formået at ske en del for sangeren og sangskriveren Alma Kjær Agergaard.

Fra anmelderroste festivaloptrædener til mere end 100.000 samlede streams til et ophold på P6 BEAT’s båndsløjfe i efteråret og endda en optræden for kronprinseparret må man sige, at 2021 har behandlet iomfro godt. Nu er det 2022, og sangeren ser intet behov for at skrue ned for tempoet.


Med sin karakteristiske stemme, der minder én om sangere som Soleima og Ane Trolle, og den skæve indiepop-produktion præget af synthesizere, diskrete guitarer og blødt pulserende rytmer holder Agergaard stilen ren. Lyrisk bliver vi lukket ind i hendes tankemylder, der er en bedøvende vekselvirken imellem at skulle forholde sig cool, samtidigt med at man helst bare ville krænge éns hjerte og personlighed ud. Som iomfro udtaler i en pressemeddelelse:

"Sangen er et skud ud til alle dem, der af og til føler sig som krebsen i stjernetegn. Hårde udenpå og bløde indeni. Når det bobler indeni af følelser, men du bevarer dit casual kølige image."

I musikvideoen ser vi Agergaard male lerfigurer med sine veninder og dele rigeligt ud af oplevelsen på sociale medier, mens hun i øjenkrogen alligevel ikke kan holde sig fra at bedåre en fyr. I mellemtiden ligger danseren Ida Hørlyck i, hvad der bedst kan beskrives som en koreograferet karambolage med en klump ler.


”sidder der” er ude på alle streamingtjenester i morgen fredag den 25. marts og er anden del af singletrilogien føler for meget II. Se videoen nedenfor.

LÆS OGSÅ: Musikhuset Aarhus og Spot Festival holder tyvstartskoncert med store navne.


ANNONCE