Nyhed

LYT: Fribytterdrømme giver forsmag på ny ep

Frontmand fortæller GAFFA om kommende udgivelse

Tilbage i 2021 udkom Fribytterdrømmes fjerde og seneste album, som bærer den bemærkelsesværdige titel Ikke bange for at dø, men rædselsslagen for at miste livet.

I sidste uge (den 23. september, red.) udkom singlen ”Sport”, som en forsmag på gruppens kommende ep, Menneskejagten, som udkommer den 7. oktober og er bandets første ep.

Rækkefølgen kan forekomme atypisk, fordi det oftere er tilfældet, at kunstnere først udgiver en ep og derefter et helt album. Ifølge gruppens forsanger, Lau IV Pedersen, giver det imidlertid god mening for dem at vende rækkefølgen om:


”Lige nu har vi lyst til at arbejde med nogle kortere formater for at se, hvad det kan,” fortæller han i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Selvom Menneskejagten kun indeholder fire sange, så når vi omkring alle de musikalske aspekter, som folk efterhånden har lært at kende”.

Alsidigt bagkatalog


For gennem Fribytterdrømmes bagaktalog, som i skrivende stund består af fire album, bliver man som lytter taget på lidt af en musikalsk rejse, hvor hvert udspil bærer præg af forskellige musikalske udtryk.

På de to første plader, Labyrintens Farver (2015) og Superego (2017), er lyden i høj grad drevet af guitardreven rock, mens Skin (2019) bevæger sig hen mod det elektroniske, mens seneste plade i rækken, Ikke bange for at dø, men rædselsslagen for at miste livet (2021), har en mere groovy lyd.

Sådan opsummerer forsangeren gruppens udgivelseshistorik.


 

Gruppens kommende ep, Menneskejagten, kommer ifølge Lau IV Pedersen til at bestå af alle de elementer, man som lytter allerede har stiftet bekendtskab med i Fribytterdrømme-regi.

Til GAFFA har forsangeren sætter Pedersen nogle ord på, hvad det kommende udspil handler om:

- Jeg er altid på jagt efter det nye og det ukendte i min lyrik. Det i sig selv vil jeg betegne som en menneskejagt - altså den her søgen ind i en selv, hvor man spørger: ”Hvad kan jeg skabe?”, fortæller Pedersen og fortsætter:

- Som artist oplever jeg hele tiden at skulle stå i et limbo mellem det færdiggjorte og det næste. Her oplever jeg hver gang en tomhed, som kun fyldes ud af mødet med andre mennesker. På den baggrund tror jeg, man kan forstå titlen og sangene som et komprimeret spind mellem den kunstnerisk skabelse og interaktioner fra det virkelige liv.

GAFFA oplevede Fribytterdrømme live i 2020 og kvitterede deres optræden med fem, flotte stjerner:

”Anden akt står ligeledes knivskarpt igennem den hele, og jeg kan ikke understrege nok, hvor god en performance Fribytterdrømme leverede i går. Det var virkelig forfriskende at se et stortalent brede sig ud på scenen og ned i publikums dunkende og hungrende rockhjerter. Bliv ved med det, Fribytterdrømme!”

Fribytterdrømme spiller i Den Grå Hal på Christiania den 5. november. Billetter kan du finde lige her.

LÆS OGSÅ: KOMMENTAR: Rocken er hverken død eller levende

ANNONCE