Har du lyst til at hjælpe mennesker med smerter og skavanker i bevægeapparatet (knogler, led og muskler)?
... Brænder du for at løse komplekse sygehistorier, være en del af et større behandlerteam og udføre praktiske manuelle færdigheder? Og drømmer du om et fantastisk studiemiljø, hvor de studerende hjælper hinanden. Så skal du læse Klinisk Biomekanik på Syddansk Universitet.
Klinisk biomekanik, som kiropraktorstudiet hedder, binder den biologiske, biomekaniske og psykologiske viden sammen med de sygdomme, som mennesker med smerter og problemer i led, muskler og knogler rammes af.
På uddannelsen får du det videnskabelige grundlag, som er en forudsætning for, at du senere kan fungere som kiropraktor. Du lærer at opsøge ny viden, være kritisk-analytisk overfor denne viden og anvende den i den virkelige verden.
En kiropraktorforebygger, undersøger, diagnosticerer og behandler bevægeapparatets sygdomme og lidelser med anvendelse af den nyeste viden og teknologiske fremskridt. Du kan behandle patienter med offentligt tilskud som ansat eller vælge at få din egen klinik. Derudover kan du også specialisere dig inden for sygehusvæsenet, blive forsker eller undervise.
Der findes stort set ikke arbejdsløshed blandt de danske kiropraktorer, og der er rift om de færdiguddannede kiropraktorer. Kiropraktorerne hører desuden til blandt de højestlønnede i landet.
Kasper elsker sin uddannelse
Første gang Kasper Borre hørte om kiropraktorer, var efter en tilbagevendende fodboldskade som barn. Og da kiropraktoren fandt ud af at Kasper også led af stærk spændingshovedpine, foreslog hun at tage et kig på det også:
- Det havde jeg en god oplevelse med. Der gik ikke mere end en håndfuld behandlinger, så var min spændingshovedpine nedsat med ca. 80%, fortæller han.
Da Kasper blev ældre, drømte han om at blive skolelærer, men da hans klasselærer opfordrede ham til at læse noget der måske passede bedre til ham, begyndte han at tænkte over mulighederne
- Jeg ville gerne kombinere det at være aktiv med det intellektuelle. Og så kom jeg til at tænke tilbage på min gamle kiropraktor nede på Lolland, husker Kasper Borre.
Og det har han efter 4 semestre ikke fortrudt.
- Det er et superfedt studie. Ja, der er meget teoretisk arbejde, men den lægevidenskabelige baggrund vi får på bacheloren, er fantastisk at have, når vi kommer i gang med kiropraktorfagene, siger han og fortsætter:
- Vi er 35 personer på mit semester, der læser sammen, så vi kommer hinanden rigtigt meget ved. Vi holder sammen, også på tværs af årgangene. De ældre studerende er ikke for fine til at hjælpe og dele deres viden. Her er ikke noget med at sidde på ’guldnoterne’, og så er der mange sociale og faglige arrangementer, hvor vi bliver blandet på tværs. Det er nærmest en omvendt mobbekultur, fortæller Kasper Borre om studielivet.
Fremtiden står åben
Min drøm er at få min egen kiropraktorklinik. At bestemme selv.Kasper Borre, studerende
Fremtiden som kiropraktor er mere end bare det kliniske arbejde. Den danske kiropraktor uddannelse er helt unik og giver mange muligheder inden for en lang række felter: På sygehuse, fast tilknyttet et sportshold, som forsker eller måske noget helt fjerde.
- Min drøm er at få min egen kiropraktorklinik. At bestemme selv. Men inden det sker, så vil jeg opleve noget. Måske vil jeg rejse ud med et sportshold eller arbejde på en klinik et andet sted i verden. Og så er der drømmen om at blive lærer: jeg kunne godt tænke mig at blive underviser på studiet sideløbende med klinikarbejdet, slutter Kasper Borre