Nyhed

Magtens Korridorer-forsanger lander hovedrolle i ny Pink Floyd-forestilling

Den britiske rockgruppes ikoniske plade har en særlig plads i Johan Olsens hjerte

Den britiske rockgruppe Pink Floyd rammer i det nye år Danmark – blot i nye klæder. Østre Gasværk Teater har nemlig som de første i verden sikret sig rettighederne til at realisere Pink Floyds ikoniske udspil The Wall fra 1979 i musikteaterformat.

Det legendariske album markerer sig som en milepæl i rockhistorien, og på verdensplan har det solgt flere end 30 millioner eksemplarer. Blandt albummets mest kendte sange er ”Another Brick in the Wall”, som optræder i hele tre versioner - Part 1, Part 2 og Part 3.

For flere år siden kom en opera med titlen Another Brick in the Wall Part 4 - og i forlængelse heraf opsættes det nye stykke under overskriften Another Brick in the Wall part 5.


Der bliver eftersigende tale om et spektakulært teaterstykke, hvor lydsiden tager udgangspunkt i de tekster, som kendetegner det legendariske album. De kredser nemlig om vigtige og aktuelle emner som undertrykkelse og skyggesiderne af det moderne samfund.

LÆS OGSÅ: Roger Waters med endnu en kontroversiel udmelding: ”Jeg er på Ukraines dødsliste”

 


Hovedrollen i teaterforestillingen udfyldes af Magtens Korridorer-forsanger Johan Olsen, som har Pink Floyd-albummet meget kær:

The Wall var det første album, jeg selv købte. Jeg hørte det igen og igen og kunne det udenad. Det er uden tvivl det album, som har betydet allermest for mig, og det er en kæmpe ære at skulle være med første gang, det bliver opført i en teaterversion,” fortæller sangeren i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Jeg glæder mig så meget til at være en del af det her. Spørgsmålet er så, om jeg er værdig til den rolle. Det må publikum bedømme”.


Det er ikke kun The Wall, som publikum kan se frem til at opleve i nye klæder – det bliver nemlig også i nye rammer, som er skabt til at udvide teateroplevelsen. Østre Gasværk Teater har nemlig arbejdet på innovativt at udvide sanseoplevelsen:

”Østre Gasværk Teater er i forvejen en enestående og fantastisk teaterbygning, der giver nogle unikke muligheder. Men vi har desuden teaterteknik på vej, der vil udvide helhedsoplevelsen betydeligt. Det glæder vi os helt vildt til at dele med publikum og resten af verden,” fortæller kunstnerisk leder for teatret, Søren Møller.

Another Brick in the Wall part 5 får sin premiere på Østre Gasværk Teater fredag den 22. september 2023. Herefter bliver forestillingen også opsat med premiere den 5. januar 2024 i Musikhuset Aarhus.

Det officielle billetsalg er gået i gang, og du kan finde det lige her.

Den tidligere Pink Floyd-forsanger Roger Waters kommer i øvrigt til Danmark den 17. og 18. april næste år med sin This Is Not A Drill-Europaturné. Her vil han spille udpluk fra sit eget bagkatalog såvel som Pink Floyd-klassikere.

LÆS OGSÅ: Roger Waters kommer til Danmark

ANNONCE