Nyhed

LYT: Iomfro reflekterer over en lidt for lykkelig barndom i ny, tryllebindende ballade

”9 år” fuldender single-triologien Føler for meget II

For blot et år siden blev den danske musikscene beriget med et frisk indspark i form af en kunstner, der gennem sin musik berører eksistentielle emner gennem sin poetiske indiepoppede musik. Kunstneren hedder Iomfro, og til hverdag bærer hun det borgerlige navn Alma Kjær Agergaard.

I dag er Iomfro ude med en ny single, som går under titlen ”9 år”. Nummeret udgives i selskab med en tilhørende musikvideo, som i høj grad understreger sangens tema. ”9 år” gransker lyrisk i følelsen af, at ens liv med ét væk kan vende ryggen mod de vante barndomsrammer og i stedet stå foran større og tunge emner som verdenskriser og spørgsmål om ens egen eksistens.


Omkvædet prydes af Agergaards karakteristiske stemme, der synger ”Jeg var fuldkommen lykkelig, indtil jeg var ni” – et citat, der stammer fra den berømte forfatter Sylvia Plaths roman Glasklokken fra 1963, og et citat, der har givet anledning til eftertanke hos sangeren:

“Da jeg læste Glasklokken, vakte ordene om hovedpersonen Esthers liv med dating, forfatterdrømme og psykiske udfordringer genklang i et nutidigt ungdomsliv. Jeg græd, da jeg blev 10 år og spurgte mine forældre, om vi kunne lege, at jeg fortsat var otte. Jeg tror ubevidst, jeg fornemmede, at der snart ventede forventninger til min kommunikation, mit køn, mine vaner, min karriere.“ Sådan siger Iomfro i en pressemeddelelse.

”9 år” afslutter sangerens singletrilogi, hvor vi allerede har stiftet bekendtskab med numrene ”Sidder der” og ”En mand”. Den eftertænksomme ballade udkommer efter en periode, hvor Iomfro har haft rigeligt at se til med en lang række koncerter rundt omkring i det danske land. Blandt andet en koncert til dette års Spot Festival i Aarhus, som GAFFA også havde fornøjelsen at overvære.


GAFFAs anmelder gav koncerten fire stjerner og en god portion rosende ord oven i:

”Hele koncerten er båret af ”en intens, stille lytning”, som Agergaard selv meget rammende påpeger. En perfekt start på årets Spot Festival, som netop bringer vækstlaget frem i lyset. Her med et lysende klart stjernefrø.”

LÆS OGSÅ: Lovende kongelig hofleverandør med humor og hits


ANNONCE