Nyhed

CARL PRISEN 2023: Hitmager modtager ærespris

Musikforlæggerne har nu offenliggjort modtageren af årets ærespris ved næste uges prisfest i København

Det er efterhånden mere end 25 år siden, det danske rockband Miss B. Haven gik i opløsning - godt ti år efter udgivelsen af deres selvbetitlede debutalbum fra 1987. Nu hædres bandets frontfigur, den i dag 65-årige Lise Cabble, med den særlige ærespris, som traditionen tro uddeles ved brancheforeningen Musikforlæggernes årlige prisfest, Carl Prisen.

Årets udgave af prisuddelingen finder sted på tirsdag den 25. april på kunstcenteret Copenhagen Contemporary i København. Der uddeles i alt 15 priser, og blandt årets nominerede navne er Selina Gin, Blæst, Tobias Rahim, Andreas Odbjerg, Peter Sommer og Prisma.

Efter opløsningen af Miss B. Haven for et kvart århundrede siden, har Cabble skrevet en lang række sange til andre - herunder flere store hits. Hun har således leveret en række sange til dansk Melodi Grand Prix, ligesom hun har skrevet sange til adskillige prominente navne på den danske pop- og rockscene.


"Lise Cabble er en enestående dygtig komponist og tekstforfatter. Hun har en meget personlig stil og bevarer sin integritet i alt, hun skriver. Hun fik med Miss B. Haven skabt et særlig band, der nåede ud i Europa – og fik flyttet rammerne for, hvordan et album skal lyde. En direktør i et stort engelsk selskab kaldte dem i 80’erne sågar ”A Female Rolling Stones”, udtaler bestyrelsesleder i Musikforlæggerne, Ole Dreyer, og tilføjer:

"Flere af vores populæreste og mest elskede navne har også indspillet eller optrådt med hendes sange. Fra Michael Learns To Rock, Sanne Salomonsen og Peter Belli til Hjalmer og hans far Kim Larsen. Lige nu arbejder hun sammen med Burhan G om sange til en musical over Lise Nørgaards udødelige tv-serie Matador. Hun er sin egen, og har et højt konsistent kvalitetsniveau. Derfor er Lise Cabble en naturlig modtager af vores Ærespris," lyder det fra Ole Dreyer.

Cabbles første bidrag til Dansk Melodi Grand Prix var sangen "Fra Mols til Skagen," som blev til i samarbejde med Miss B. Haven-kollegaen Mette Mathiesen. Sangen endte med at vinde den populære sangkonkurrence. Siden bidrog Cabble med adskillige andre sange - blandt andet "Only Teardrops," som i sangerinden Emmelie de Forests fremførelse vandt både den danske og europæiske Eurovision-konkurrence i 2013.

 


REPORTAGE: Prisfest på tværs af genrer

ANNONCE