Nyhed

Talentpris til Lucky Lo ved Carl Prisen: ”Jeg har en mission med at spille musik”

Lo Ersare fra Umeå i Sverige vinder talentpris til Carl Pris 2023

Direkte fra scenen, hvor hun optrådte med titelnummeret fra debutalbummet Supercarry møder vi en nærmest fortumlet Lo Ersare alias Lucky Lo. Som i den grad føler sig heldig valgt i kategori med stærke navne som BLÆST og Debbie Sings.

– Årets Talent er for vildt. Jeg er meget beæret over det, og helt ærligt havde jeg ikke forventet, at det ville ske. Men det betyder meget for mig, fordi det er en talentpris og ikke nødvendigvis bare mig som sangskriver eller musiker. Men jeg bliver glad, fordi jeg har en mission med at spille musik, som handler om at ville sprede noget glæde og positivitet i verden og bruge musik som et værktøj til at tale om ting, som jeg synes om. Så det at blive kåret til Årets Talent fortæller mig, at jeg gør noget rigtigt, erklærer Lo Ersare, som til daglig er elev på Det Rytmiske Musikkonservatoriums komponistlinje.

– Jeg synes, at ”Rytmekons” er en skole, som er god til at lære én at finde ud af, hvilken retning man skal gå. Hvis man bare vil spille, er det måske svært, men vi arbejder meget med koncepter i musik, og det er perfekt for mig, som gerne ville finde måder at udgive og udvikle min musik på måder, som jeg kan stå inde for. Og det har ”Kons” givet mig både plads og autoritet til at gøre, og så er det op til mig at gøre det meste arbejde.


– Det er en hård skole, og man skal bare være klar over, at man skal arbejde for at være der. Man bliver ikke taget i hånden, men hvis man er nysgerrig og stædig, er det et godt miljø at være i. Men de studerende jeg er sammen med, er fantastiske mennesker, som man kan sparre med, og det har man brug for, for musikmiljøet er hårdt, og det er vigtigt at føle sig som en gruppe, hvor man ikke er alene, og det har Rytmisk Musikkonservatorium givet mig.

Du er på pladeselskabet Tambourhinoceros (IRAH, School of X, Palace Winter med flere), som er kendt for at give god plads til artisters udvikling og også var der, CTM (Cæcilie Trier) lavede de første plader. Hvad betyder det for dig?

– Jeg var fan af Tambourhinoceros, fra jeg kom til Danmark fra Sverige, fordi jeg blev ved med at opdage bands, for eksempel IRAH, som netop var blevet signet der. Så det var mit første valg. Men oven i det er det altså gode mennesker, som brænder for musikken, og som så mig som et menneske. Det sidste år har været enormt travlt, men det var ikke nemt, og de har hele tiden været gode til at tjekke ind med mig og møde mig der, hvor jeg er. Samt være fleksible i forhold til, hvor jeg ville hen uden at ville lave om på mig. Så kunstnerisk har jeg frihed, samtidig med at de er sindssygt professionelle og holder, hvad de lover. De har måske ikke helt så stor rækkevidde som et major label, men jeg synes, at de både har ambitionen og viljen til at blive et stort indie-label, og den rejse og vækst vil jeg gerne være med på, slutter Lo Ersare.


LÆS OGSÅ: Andreas Odbjerg og stærke kvinder i fokus til Carl Prisen 2023

 

 


ANNONCE