Nyhed

COMEBACK: PJ Harvey annoncerer første album i syv år - hør ny single

Fortryllende PJ Harvey er tilbage og deler første single fra sit kommende, tiende album

PJ Harvey, som GAFFA-skribent Espen Strunk tidligere har kaldt for ”en af rockens mest fængslende figurer”, vender tilbage med et nyt album efter syv år. Det bekræftes i dag i en pressemeddelelse og markeres med udgivelsen af albummets første single ”A Child’s Question, August”.

For blot to dage siden bragte vi på GAFFA nyheden om, at PJ Harvey via sit nyhedsbrev og på Twitter havde delt, at hun for nyligt havde været i studiet med sine nærmeste musikalske samarbejdspartnere, John Parish og Flood. Her opfordrede hun også læsere og lyttere til at holde øje med en særlig annoncering næste tirsdag (25/4, red.) kl. 20.00 engelsk tid.

I dag har PJ Harveys løfte så materialiseret sig. Hun har udgivet den første single og dertilhørende musikvideo fra det kommende album, der får navnet I Inside the Old Year Dying. Det bliver PJ Harveys tiende album, og det er sat til at udkomme den 7. juli.


Det er det første album fra PJ Harvey siden 2016-albummet The Hope Six Demolition Project, der var nomineret i kategorien ”Best Alternative Music Album” til Grammy Awards samme år.

Albummet modtog fem ud af seks stjerner fra GAFFAs anmelder, og derudover er PJ Harvey indehaver af hele fem seksstjernede koncertanmeldelser i GAFFA-regi.


I pressemeddelelsen fortæller PJ Harvey, at alle sangene på det nye album blev til i løbet af blot tre uger, og at de er indspillet i Battery Studios i det nordvestlige London, hvor ”studiet var sat op til at spille live, og det var netop, hvad vi (John Parish, Flood og PJ Harvey, red.) gjorde”.

I forlængelse heraf lyder det i pressemeddelelsen, at stort set alt på albummet har rødder i improvisation. PJ Harvey fortæller yderligere om I Inside the Old Year Dying:

- Jeg tror, at albummet handler om at søge og kigge – intensiteten ved den første kærlighed og om at søge efter meningen. Ikke at der skal være et budskab, men følelsen, jeg får fra albummet, er en følelse af kærlighed. Det er farvet med sorg og tab, men det er kærligt. Jeg tror, at det er det, der gør albummet så imødekommende og så åbent, lyder det afsluttende fra sangeren og digteren PJ Harvey.


ANMELDELSE: Nye nuancer til langtidsholdbart hovedværk

ANNONCE