Nyhed

PJ Harvey udgiver stor samling sjældenheder

Stort bokssæt afrunder sangerens række af genudgivelser og demosamlinger

B-Sides, Demos And Rarities ligger klar til udgivelse den 4. november 2022 og vil indeholde hele 59 numre fra den engelske musiker. Det skriver Uncut.

Udgivelsen vil markere afslutningen på Harveys reissue-kampagne, der over det seneste halvandet år har præsenteret genudgivelser af hele Harveys bagkatalog på vinyl - hvert album ledsaget af en separat lp med demooptagelser.

Tracklisten på det kommende bokssæt vil byde 14 hidtil uudgivne numre samt en lang række sjældne optagelser, der har været svære at få fat i både fysisk og digitalt - nogle af disse har for eksempel tidligere kun været tilgængelige på udgivelsen B-sides, der udkom i et begrænset oplag i 2004.


Det kommende bokssæt kommer i forskellige formater med seks lp’er eller 3 cd’er samt i en digital version og vil være mixet af Harveys mangeårige samarbejdspartner John Parish.

Den lange række af reissues blev indledt med en genudgivelse af Harveys debutalbum Dry fra 1992 tilbage i foråret 2021 GAFFAs anmelder kvitterede dengang med fire stjerner og skrev blandt andet:

”På disse demoer – som i sin tid udkom på en limited edition af debutalbummet – høres Harveys tidlige blues-inspirationer i det distinkte guitarspil, mens de suggestive tekster er tunge af begær”, skrev Espen Strunk:


”Det er en poesi, som er for abstrakt til at kunne kaldes feministisk i politisk forstand; ikke desto mindre løber kønnet som et blodigt spor gennem disse sange”.

En måned efter anmeldte GAFFA også genudgivelsen af Harveys Is This Desire? – The Demos, der oprindeligt udkom tilbage i 1998 i kølvandet på sangerens brud med Nick Cave. GAFFAs anmelder gav her 5 stjerner og skrev om genudgivelsen:

”Det var – og er – en enestående plade, som demonstrerer Harveys format som både sangskriver og vokalist. Det gør sig også gældende på demoerne til pladen, som nu er udkommet som selvstændigt album i den fortløbende række af demo-udgivelser fra i dag 51-årige Harvey”, skrev GAFFAs anmelder og tilføjede:


”Hvis demoerne til de første tre skiver viste en kunstner i færd med at skabe et helt eget, kunstnerisk rum, er Is This Desire? – The Demos lyden af en Harvey, som hæver barren endnu engang."

Foruden de 59 sange vil bokssættet til den kommende B-Sides, Demos And Rarities også indeholde tidligere usete fotografier taget af sangerens samarbejdspartner, fotograf og musikvideoinstruktør Maria Mochnacz.

Du kan forudbestille udgivelsen HER. I sommers gæstede PJ Harvey Heartland Festival, hvor hun læste op fra sin aktulle digtsamling Orlam.

LÆS OGSÅ: LYT: PJ Harvey fortolker Leonard Cohen

ANNONCE