Nyhed

VIDEOPREMIERE: Karen Mukupa mellem to kulturer

“Jeg er jo bare mig, men omverdenen har altid forholdt sig til, at jeg skiller mig ud"

Det er efterhånden 30 år siden, Karen Mukupa trådte ind på den danske musikscene sammen med Natasja Saad i duoen No Name Requested. Siden fulgte tre soloalbum fra Mukupa - og dette forår er hun så endelig klar med en firer.

I dag kan vi helt eksklusivt præsentere premieren på den nye video til "Hvid pige" - tredje single fra det kommende album. Videoen kan ses herunder. Førstesinglen "Fi den er erfaren" udkom i efteråret 2022 og fandt vej til GAFFA Bedst lige nu-liste i november. Den blev fulgt op af andensinglen "Ægte."

“Jeg er jo bare mig, men omverden har altid forholdt sig til, at jeg skiller mig ud," udtaler Karen Mukupa i en pressemeddelelse i forbindelse med den aktuelle video og tilføjer:


"Jeg synes, den sang har manglet og havde brug for at få den ude af mit system. Men jeg har først været klar til at lave den nu i kølvandet på Black Lives Matter-bevægelsen og hele debatten om repræsentation.”

Karen Mukupa kan opleves live hos Vin Danmark i Aarhus den 6. oktober. Billetter koster 250 kroner og kan købes her. I januar er hun atter aktuel i forestillingen Black Voices sammen med kollegerne Iris Gold, Caroline Henderson, Nabiha og Barbare Moleko.


Caroline Henderson samler stjernehold til at hylde den sorte kvindelige musikhistorie

 

ANNONCE