Nyhed

GRIMFEST '24: De første ni musiknavne er faldet på plads

De første ni musiknavne er klar til Grimfest i 2024 - festivalen har dog stadig et hemmeligt es i ærmet

Grim Fest er en musikfestival i Aarhus, som afholdes hvert år den første weekend i august. Festivalen debuterede i 2004, og udover musikalske optrædener kan besøgende også opleve comedy, poetry slam og en stor skate-konkurrence med danske og internationale deltagere.

Nu er de første ni musiknavne så faldet på plads til Grim Fest i 2024 - festivalen har dog stadig et hemmeligt es i ærmet. Sidste år kunne man blandt andre opleve Pind, Yakuza og Ussel, hvor sidstnævnte leverede en performance til seks GAFFA-stjerner.

I 2024 er det en overvejende dansk palet af kunstnernavne, som Grim Fest farver med. De følgende ni artister er bekræftet som en del af programmet: Angående Mig, Karen Mukupa, Den Sorte Skole, LuckyPause, ØNDI, Guldimund, Carl Emil, Hans Philip og Greta. 


Karen Mukupa
Karen Mukupa har været aktiv på den danske musikscene siden 1990, hvor hun dannede en af landets første kvindelige rapgrupper; No Name Requested. I 2000 udgav Karen Mukupa sit første soloalbum Mukupa's Law, og to år senere kom opfølgeren 2nd Base. Rapperens seneste to fuldlængdeplader er Dreamer fra 2009 og Human fra 2012.

I 2020 storhittede Karen Mukupa med det ikke-udgivne Natasja-nummer ”Til banken”, hvor både Karen Mukupa og Tessa rapper med den nu afdøde reggaekunstner. Den 50-årige hiphopartist gav i maj et interview til GAFFA, hvor hun reflekterer over det ungdomsfikserede mindset i rapkulturen. Hun beskriver blandt andet, hvordan hun fandt tilbage til at skabe ægte og ærlig musik ved at acceptere, at man altså også kan rappe om ægteskab og børn. 

Guldimunds ”Det' kun vigtigt, hvad det er” vandt årets P3 Lytterhit-pris. Nummeret er en del af albummet Jeg venter i lyset, som blev udgivet tidligere i år. Guldimund kunne for nylig opleves til en udsolgt koncert i Musikhuset i Aarhus i november, hvor anmelder Ole Rosenstand Svidt bemærkede, at “det var lige før, man kunne se guldstykkerne svæve ud af Asger Nordtorp Pedersens mund”.

Carl Emil Petersen, der tidligere på året udgav, Skillelinjen, sit første album i fire år kommer også forbi Brabrand-festivalen. Sangeren har for nyligt annonceret en soloturné til efteråret 2024. 


Greta udgav i november albummet Portals, som fik seks varme stjerner og ordene: "Med dubbet house og kompleks dance, formidler hun livets forandringer og eksistentielle kriser. Det er lige så melodisk, som på Gretas tidligere udgivelser, men tempoet er intensiveret, og lydfladerne retter tankerne mod sympatisk techno på Berghain." Greta annoncerede her i december, at hun planlægger en mindre Danmarksturné i det nye år.

Festivalgæster vil også kunne glæde sig til Angående Mig, som gav et interview tidligere år i anledning af sit album Manden i mig, dj-duoen Den Sorte Skole, helt friske navne som LuckyPause og ØNDI samt sanger Hans Philip.

Ambitioner om bæredygtighed og helårsdrift
Som et unikt spin har organisationen bag fesitvalen, Grimhøjgaard, høje ambitioner om at drive forretningen hele året rundt. Blandt andet ved at agere som et kulturhus. De har også samarbejdet med Musikhuset så sent som november  og også Aarhus Kommunes unge har fejret sidste skoledag på festivalpladsen. 


Derudover har festivalen elimineret behovet for strøm fra dieselgeneratorer således at alt lys, lyd og anden festival-infrastruktur kan drives af minimum 80 procent vedvarende energi for at mindske belastningen på det omkringliggende naturområde.

Stemningsbillede fra Grim Fest. PRESSEFOTO.
Stemningsbillede fra Grim Fest. PRESSEFOTO.

Tilbageholder hemmelig gæst
Grim Fest planlægger at komme ud med endnu et navn lige før nytårsaften. Festival-ejer Aage Stokholm har i en pressemeddelse omtalt det hemmelige navn som en “personlig sejr”. Men det offentliggøres altså først for os andre den 30. december. 

Grim Fest 2024 finder sted 1.-3. august på Grimhøjgaard i Brabrand. Børn mellem 0-12 år er gratis ifølge med en voksen. Dags- eller partoutbillet kan købes via grimfest.dk.

BAGKATALOG: No Name Requested - Da GAFFA talte med en 18-årig Natasja

ANNONCE