Nyhed

Babymetal i nyt samarbejde med Rage Against the Machine-veteran

Den japanske kawaiimetalgruppe får fint selskab på ny single som er på gaden fredag

Den japanske kawaiimetalgruppe Babymetal blev dannet i 2010 med en ambition om at blande J-pop og metal. Gruppen fik viral succes med sangen "Gimme Chocolate!" i 2014 og består i dag af medlemmerne Suzuka Nakamoto, Moa Kikuchi og Momoko Okazaki.

I et nytt samarbejde med Rage Against The Machines guitarist Tom Morello, er gruppen nu aktuelle med den nye sang "METALI!!" I en kommentar på Babymetalhjemmeside skriver Tom Morello:

”Jeg er stor fan av Babymetal, et band som både rocker hårdt og overrasker konstant med svimlende musikalske sving og drejninger. Jeg har forsøgt at arbejde sammen med dem i noget tid, og da de sendte demoen med "METALI!!" vidste jeg, at jeg kunne rocke røven ud af bukserne på nummeret."


Det japanske band kommenterer selv samarbejdet i et opslag på Instagram, hvor de blandt andet skriver:

Med guitaristen Tom Morello fra Rage Against The Machine som gæst annoncerer det nyligt genfødte Babymetal hermed udgivelsen af deres første nye sang, "METALI!!" (feat. Tom Morello), fredag den 18. august.

Tom Morello, pressefoto
Tom Morello, pressefoto


Babymetal har også for nylig samarbejdet med rapparen Lil Uzi Vert, på sangen "The End," som du kan høre herunder. I efteråret kommer Babymetal til Europa, og giver i den forbindelse også koncert i Amager Bio i København den 16. november.

Den i dag 59-årige har - foruden arbejdet med legendariske Rage Against the Machine - udgivet en række soloalbum og spillet sammen med Bruce Springsteen. Han medvirkede således på Springsteens 2012-album Wrecking Ball.

Han har også været aktiv med bandet Prophets of Rage, med hvem han besøgte Tinderbox i Odense i 2018.


Tre teenage-piger fra Japan fornyer heavy metal

ANNONCE