Nyhed

Hvad vil det sige at være skrøbelig? Det Kgl. Teater og Roskilde Festival inviterer publikum ind i samtalen om mental sundhed

Guldimund, Kristoffer Eriknauer og SF-profilen Jacob Mark er et udpluk af dem, der lægger vejen forbi, når to af landets største kulturinstitutioner tager livtag med en højaktuel brancheproblematik

Hvad vil det sige at være skrøbelig? Og hvordan kan kunsten bruges til at navigere i livet, når det er svært?

Det er nogle af de spørgsmål, Det Kongelige Teater og GRASP stiller, når de gennem et nyt samarbejde med Skuespilhuset tilbyder gratis arrangementer, der gennem kunsten dykker ned i temaet skrøbelighed.

I kultur- og musikbranchen er der et stadigt stigende fokus på mental sundhed, og hvordan musikere kan gå igennem en hel karriere på mere bæredygtig vis. Flere brancheorganisationer og fagforeninger er ligeledes begyndt at tage sagen alvorligt og sætte lys på problematikken.

Nu vil to af de største kulturorganisationer herhjemme også gøre sit for at medvirke til en positiv forandring på området, og det gøres ved at invitere publikum med ind i snakken - helt gratis.

Det første arrangement finder sted den 7. september, hvor der åbnes for samtaler med psykisk trivsel og mistrivsel. Både kunstnere fra Det Kongelige Teater og Roskilde Festivals programflader samt forskere og politikere vil dykke ned i og åbne op om, hvordan skrøbelighed opleves fra den anden side af scenekanten.

Aftenens vært og moderator er tv- og podcastvært Anna Lin, som vil føre publikum  igennem et program der består af både talks og kunstneriske indslag med en reading fra Arven og optræden med musiker Asger Nordtorp Pedersen, særligt kendt bag kunstnernavnet Guldimund.

Ungdomsforsker Maria Bruselius-Jensen vil, med indsigter fra forskningsudgivelsen “Fællesskaber i Ungdomslivet - når de gør godt og når de gør ondt”, sammen med politiker Jacob Mark og musiker Asger Nordtorp Pedersen tale om de svære og skrøbelige sider af ungdomslivet i dag – set fra hver deres ståsted - forskerens, politikerens og musikerens.

Dørene til Skuespilhusets foyer åbner kl. 16:30, mens selve programmet går i gang kl. 17:00

Arrangementet er gratis og åbent for alle. Det kræver blot, at der bookes billet på forhånd.

Læs mere om arrangementet og bestil billet her. 

ANNONCE