Nyhed

ROCKHISTORIE: Burnin Red Ivanhoe tager på sjælden miniturné

Karsten Vogel og kompagni kan opleves på begge sider af Storebælt i efteråret

Bandet blev dannet tilbage i 1967, og ankermanden Karsten Vogel fyldte 80 tilbage i januar. Ingen af delene afholder imidlertid Burnin Red Ivanhoe fra nu at tage på en lille turné rundt i landet - i øvrigt få måneder efter at de udgav en ny LP med hidtil uudgivne optagelser fra 1970. 

Burnin Red Ivanoe markerede sig i sin tid med en særegne fusion af jazz, rock og fabulerende - og indimellem humoristiske - tekster. Blandt hovedværkerne, som står tilbage, er det dobbelte debutalbum M-144 fra '69 og 6 elefantskovcikadeviser, indspillet sammen med Povl Dissing.

På sidstnævnte finder man klassikere som "Snehvidekys" og "Tingel-Tangelmanden." I 2013-14 blev Dissing og Burnin Red Ivanhoe genforenet og optrådte på Bremen Teater i København, på Christiania og i Skanderborg. Og da Dissing gik bort sidste sommer, postede Karsten Vogel da også et personligt mindeord til sin gamle ven. Det kan ses herunder.


Og nu er der altså en sjælden chance for at opleve Burnin Red Ivanhoe på scenen, når de besøger henholdsvis Amager Bio (17/9), Viften i Rødovre (24/9), Værket i Randers (19/10) og Fermaten i Herning (18/11). 

Kan man ikke få nok af dansk syrerock fra genrens guldalder kan i øvrigt glæde sig over, at også den aktuelle inkarnation af Young Flowers giver enkelte koncerter i efteråret. Trioen med Peter Ingemann, Peer Frost og Søren Berlev kan således opleves på Harders i Svendborg (1/9) og på Generator i Ringkøbing (16/9).

 


Syretrip i Koncerthuset

ANNONCE