Nyhed

Denny Laine er død, 79 år gammel

Den 79-årige guitarist bidrog til nogle af Paul McCartneys store 70'er-album

Det er kun et par dage siden, Universal Music varslede en stort anlagt genudgivelse af Paul McCartney & Wings-klassikeren Band on the Run fra 1973. Nu forlyder det så, at en af hovedkræfterne på albummet er afgået ved døden.

Guitaristen Denny Laine, som var med til at grundlægge Wings, blev 79 år. Forinden havde han været et centralt medlem af bandet Moody Blues. Guitaristen boede i sine senere år i Naples, Florida.

Han var blandt andet med til at skrive Paul McCartneys store hit "Mull of Kintyre" fra 1977, ligesom han medvirkede på succesalbum som netop Band on the Run (1973) og London Town (1978).


I kølvandet på en COVID19-infektion var Laine indlagt af flere omgange, blandt andet med en kollapset lunge og en infektion i blodet.

I september lancerede hans hustru, Elizabeth Hines, en GoFundMe-side, hvor fans og andre potentielle velgørere kunne donere penge til Laines hospitals- og genoptræningsudgifter - den svækkede rockstjerne havde nemlig ingen sygeforsikring.

"Jeg beder om økonomisk hjælp til at sikre Denny den sundhedsfaglige hjælp og tid til at komme sig, som er påkrævet," skrev Hines og tilføjede:


"Det er vores mål at få Gypsy Den hjem inden hans fødselsdag den 29. oktober. Han vil gerne kunne spille guitar igen, men lige nu er han stadig for svag," skrev Hines og takkede samtidig fans og følgere for "fortsat kærlighed, bønner, opmuntring og støtte i denne svære tid."

Men nu er Denny Laine her altså ikke længere - hvil i fred.

Wings-debut med fortsat skitsepræg


ANNONCE