Nyhed

GALAKTISK FOLKEMUSIK: Onkel Reje klar med nyt album - hør første single her

To år efter femstjernet udspil er Mads Geertsens alter ego klar med sit fjerde studiealbum

Det er efterhånden ti år siden, Onkel Reje - den populære tv-personlighed skabt af musikeren Mads Geertsen - albumdebuterede med Onkel Rejes store pladehits fra 2013. Debuten blev fulgt op af en jule-ep i 2015, og siden har vi fået yderligere to album fra Onkel Reje - senest femstjernede En på snotten fra 2021.

Og nu er der godt nyt til fans af Onkel Reje og Mads Geertsen, som indledte sin musikalske karriere i Aarhus-bandet Impotators i starten af 1990'erne. Pladeselskabet Crunchy Frog, som står bag udgivelserne med Onkel Reje, har nemlig varslet udgivelsen af et helt nyt album.

Albummet har fået titlen Galaktisk folkemusik og udkommer digitalt den 5. januar. Samme dag har DR premiere på den nye Onkel Reje-føljeton Onkel Reje & Galaksens Helte, hvori musikken på det nye album indgår. Under artiklen her kan du allerede nu høre seriens signatursang, som indledes med linjen:


"I lyset af den seneste tids begivenheder, så ved jeg, at jeg ikke giver op."

Den 26. januar udkommer albummet endvidere på "en særligt grim-flot picture disc lp," forlyder det i en pressemeddelelse. Dagen efter den fysisk udgivelse inviterer Onkel Reje til et særligt børne-rave i Musikhuset Aarhus som led i børnefestivalen Kazoo. Arrangementet, som også byder på optrædener fra blandt andre Sigurd Barrett, er udsolgt. Det er dog muligt at skrive sig på venteliste lige her

GAFFA oplevede Onkel Reje live så sent som i sommers ved et forrygende show i Nykøbing Mors. "Hvor nogle børneunderholdere har en tendens til at tale ned til deres publikum, gør Geertsen snarere det modsatte – samtidig med Onkel Reje-figuren udgør et forfriskende modsvar til den opbyggelige, opdragende tilgang som sædvanligvis præger børnekultur," lød det blandt andet i anmeldelsen, som fortsatte:


"Hos Onkel Reje handler det ikke om at lære at tælle eller vigtigheden af at være en god ven, men slet og ret om at fyre den af og give los for det skøre, vilde og grænsesøgende. Som også er en del af barndommen, uanset om vi voksne kan lide det eller ej."

LANGT OVER STREGEN: Onkel Reje aflyser shows efter trusler og chikane


ANNONCE