Nyhed

JULEAFTEN KAN DRÆBE DIG: Hør stærk julesang fra tre markante danske sangskrivere

Tre stærke stemmer med rødder i 00'ernes danske indie- og americanascene har fundet sammen under navnet We Three Kings

CS Nielsen har netop høstet fem flotte GAFFA-stjerner for sit aktuelle album - mens både Michael Møller og Kaspar Kaae markerede sig stærkt allerede tilbage i 00'erne i front for henholdsvis Moi Caprice og Cody.

Nu har de tre kritikerroste, danske sangskrivere så fundet sammen i den provisoriske trio We Three Kings og udgivet en ny version af en gammel sang i anledning af den tilstundende højtid.

"Christmas Eve Can Kill You" er den dystre titel på sangen, som er skrevet af den amerikanske sangskriver Dennis Linde og oprindeligt indspillet af Everly Brothers i 1971.


- Julen er som bekendt hjerternes fest og årets store fejring af lyset i mørket. Men alt for mange mennesker kan ikke få øje på lyset, og for dem kan julen blive en trist markering af ensomhed, isolation og forladthed, udtaler CS Nielsen i forbindelse med udgivelsen og uddyber:

- Sangen, som handler om en blaffer, som ingen vil give et lift hjem juleaften, minder os om de hjerter, der ikke føler sig indbudt til julefest, men som er efterladt ude i kulden og mørket – dem, som vi andre let kan komme til at overse i vores iver efter selv at nyde lyset, varmen, overfloden og det hyggelige samvær med vores nærmeste, siger Nielsen og tilføjer:

- ”Have pity on the stranger in the cold!” lyder sidste linje i sidste vers. Den formaning er vel noget nær essensen i julens grundfortælling, der netop handler om barnet, der fødtes som en udsat fremmed i mørket og kulden den første julenat i Betlehem. Og linjen lige før lyder: ”God forgive the man who drives right by the other man!” Den tilgivelse er vi nok også mange som kunne bruge, lyder det fra Nielsen.


Michael Møller fra moi Caprice og The Mountains: Her er mit soundtrack til livet

 


ANNONCE