Nyhed

RAVE OG REVANCHE: Fire nye navne på plakaten til Smukfest '24

Fire netop annoncerede Smukfest-navne spænder fra det dybt alternative til pop i den blødere ende

Smukfest er klar med fire nye navne til´24-udgaven af den folkekære, jyske festival, og man kan vist roligt sige, at der er lidt til enhver smag; fra det dybt alternative til pop i den blødere ende. I løbet af de seneste par måneder har festivalen allerede afsløret navne som Deep Purple, Sam Smith og en række danske navne.

I dag føjer de så fire internationale navne til plakaten i skikkelse af Zara Larsson, Dean Lewis, The Prodigy og The Darkness. 

Zara Larsson udgav sit debutalbum, da hun var 15 år gammel. Opfølgeren, og hendes første internationale album, So Good, kom ud i 2017 til stor kommerciel succes. Herefter gik der fire år, før Larsson var klar til at udgive det tredje album Poster Girl.


I et længere interview med GAFFA fortæller hun om årsagerne bag den lange pause og de fordomme, der kan være imod popmusik som genre. Zara Larsson kunne i sommeren ‘23 opleves på Nibe Festival, men nu kan Skanderborg altså annoncere, at de har snupset den svenske sanger til næste sommers festivalsæson. 

Venus er titlen på hendes næste album, der udgives til februar i 2024. 

"Smack My Bitch Up!”
Rave-glade fans vil blive glade for at høre, at The Prodigy igen indtager Smukfest - hvilket sidst skete i 2005. The Prodigy er en af de mest succesfulde elektroniske grupper nogensinde. I marts 2019 landede den triste nyhed, at The Prodigy-forsangeren og blot 49-årige kunstner Keith Flint var gået bort. Ved den efterfølgende begravelsesceremoni kunne fans uden for kirken via højttalere følge begravelsen, som “i sand Keith Flint-ånd udviklede sig til en stor fest”.


GAFFA var til stede på TAP1 i København i december ‘23, da gruppen lagde vejen forbi Danmark som en del af deres Army of the Ants-turné. Her kvitterede anmelder Simon Yüksel Nielsen med fire stjerner og ordene:

“Fra The Prodigy mærker man ingen sorg, alderdom eller turnétræthed. Afdøde Keith Flint vil aldrig kunne erstattes, og det mærkes da også, hvordan Maxim flere gange mangler en makker at spille bold op ad. Men The Prodigy er en overlever. I sig selv er det en bedrift, at de har overlevet 90’erne." 

Fra Australien til Deanmark
Dean Lewis kommer til Smukfest for første gang. Den australske sanger og sangskrivers karriere fik sidste år et uventet løft takket være en udsendelse af X Factor på TV2. Den 21-årige danske Tobias Floor gik til audition med Lewis’ “Half a Man” - en optræden, der rørte Blachman til tårer og fik danske seere til at streame nummeret på Spotify.


Lewis fortæller i et interview til GAFFA, at han oplevede sin musikkarriere stagnere efter hittet “Be Alright” i 2019: “Jeg spurgte mig selv, om jeg havde misset min chance. Men så gav Danmark mig en ny start med ”Half a Man,” der satte gang i hele Skandinavien.”

Dean Lewis viste sin taknemmelighed ved Tinderbox denne sommer, hvor han inviterede X Factor-deltageren Tobias Floor op på scenen. Få den fulde historie om den koncert i anmeldelsen her

GAFFA-anmelder Adam Bouttai var dog ikke ligefrem rørt til tårer over Lewis’ nyeste album The Hardest Love: “Alt for meget fyld. Alt for stor ensformighed. Et album med lige så meget krydderi som en nadver-oblat. Musikken er masseappellerende ufarlig. Der er større risici ved at løse en kryds og tværs. Dér er der i det mindste lidt kant til at få et papercut.”

The Darkness tager revanche efter 18 år
The Darkness er et britisk glam-rock band, der oprindeligt blev dannet som et coverband af brødrene Dan og Justin Hawkins. Bandet kom til berømmelse med udgivelsen af deres debutalbum Permission to Land i 2003. Bandet har i oktober udgivet en remastered version af selvsamme album for at fejre dets 20 års jubilæum. 

Sidste gang The Darkness skulle spille i Skanderborgs bøgeskov var i 2006, men her aflyste gruppen last-minute på grund af helbredsmæssige årsager. Heldigvis kom Nephew til undsætning som stedfortræder.

Savnede du dem dengang, gør de altså revanche til næste års Smukfest, der finder sted fra den 4. til den 11. august.  Partoutbilletter blev sat til salg 7. oktober, men på bare 56 minutter var de cirka 30.000 partoutarmbånd revet væk. Fra den 6/2 vil det dog være muligt at købe endagsbilletter.

BAGKATALOG: Da The Prodigy væltede Aarhus - og talte med GAFFA

 

ANNONCE