Nyhed

SYD FOR SOLEN 2024: To nye navne føjet til programmet

En dansk elektronisk trio og et sydafrikansk-engelsk stjerneskud er de nyeste tilføjelser til næste års plakat

Syd for Solen har tidligere proklameret sig som festivalen, der kurerer deres lineup specielt “for dem der ikke gider for meget planlægning”. Festivalen forløber næste år henover dagene 8., 9., og den 10. august, hvor hver enkelt dag tilegnes muligheden for at dyrke en udvalgt genre.

På åbningsdagen torsdag den 8. august bliver temaet klub- og elektronisk musik og under dette banner løfter Syd for Solen nu sløret for yderligere to navne: Av Av Av og Kenya Grace. 

Tilbage efter 3 års pause
Efter en længere pause har den elektroniske trio Av Av Av meldt sig klar til at spille på Syd For Solen næste sommer. Den danske gruppe består af producerne Eloq, DJ Er Du Dum Eller Hvad? og Unkwon.


Av Av Av albumdebuterede i 2019 med No Statues hvor anmelder Jens Dræby måtte medgive, at pladen udgjorde "noget af det mest sammenhængende og spiselige elektroniske musik, der er lavet på dansk jord". Av Av Av var også nomineret til GAFFA-Prisen “årets danske elektroniske udgivelse” i 2020.

De er lige nu aktuelle med singlen “Loving”, som er den første udgivelse fra gruppen i tre år. Nummeret bliver en del af deres nye album All Inclusive, som udkommer lige rundt om nytårs-hjørnet i februar 2024.

Kenya Grace besøger Danmark for første gang til sommer. Foto: Hannah Diamond / pressefoto
Kenya Grace besøger Danmark for første gang til sommer. Foto: Hannah Diamond / pressefoto


Lovende ny elektronisk artist
Sydafrikansk-engelske Kenya Grace skal også gæste festivalen. Mens Av Av Av for mange vil blive et glædeligt gensyn, er det sangerindens allerførste optræden i Danmark. Hun er bedst kendt for sin debutsingle "Strangers", der ramlede ind som nr. 1 på den britiske singlehitliste i september.

"Strangers" er anden sang i musikhistorien, hvor en kvinde stod for både sang, tekst, melodi og produktion og opnåede en førsteplads i Storbritannien. Denne præstation blev senest set med Kate Bushs "Running Up That Hill" fra 1985, der dog først nåede førstepladsen i 2022. 

Syd for Solen foregår i Valbyparken i København. Øverst på plakaten står allerede Syd for Solen-gengangeren Fred Again, der indleder næste års bal til den Københavnske sensommerfestival. Yderligere har festivalen annonceret Queens of the Stone Age, Big Thief, The Kills og Viagra Boys.

Det er muligt at købe billetter til én, to eller alle tre dage. En éndagsbillet koster 800 kr, 2 dage koster 1.450 kr. og en partoutbillet til alle tre dage på koster 2.100 kr. Billetter kan købes via billetlugen.dk 


Se GAFFAS stemningsbilleder fra sidste års SYD FOR SOLEN

 

ANNONCE