Nyhed

ZZ Top kommer til Danmark

Det sejlivede band er klar til at give første danske koncert siden Dusty Hills død

I går kunne Tivoli Friheden annoncere, at amerikanske alt-rock band Toto skal gæste de såkaldte Summer Sessions. Nu kan østjyske tivoligæster glæde sig til endnu en bande aldrende rockere til en aften til næste sommer.

Den 1. juli ‘24 vil ZZ Top nemlig gå på scenen til Summer Sessions i Aarhus. Summer Sessions er et koncertkoncept, som Friheden introducerede sidste sommer med Seal som sæsonens hovednavn. Koncerterne afvikles udendørs på forlystelsesparkens Event-Ø-scene.

De texanske rockere, kendt for deres skægmode og blues-baserede riffs, debuterede i 1969 og har gennem årene leveret hits som "La Grange", "Sharp Dressed Man" og "Gimme All Your Lovin".


Bandet bestod dengang af de tre hovedmedlemmer: Guitarist og vokalist Billy Gibbons, trommeslager Frank Beard og bassist Dusty Hill, som var med indtil sin død i 2021. Hill er sidenhen blevet erstattet af Elwood Francis.

Inden Dusty Hills bortgang var der adskillige muligheder for at opleve ZZ Top live herhjemme. Bandet indtog scenen både i Forum i 2010, ligesom de kunne opleves i Brøndby i 2012, i Aalborg i 2014 samt i Aarhus i 2016.

ZZ top var senest i Danmark som gruppe til Jelling Musikfestival i 2019, hvor GAFFAs anmelder skrev: “ZZ Top trænger efterhånden til en saltvandsindsprøjtning, og bortset fra Billy Gibbons seje guitarspil er der ikke meget at råbe hurra for.”


Frontmand Billy Gibbons har dog så sent som i juni ‘23 besøgt Copenhell, men næste års Summer Session markerer altså ZZ tops livecomeback til Danmark siden Hills død. 

Med ZZ Top og Toto på plakaten tegner næste års Summer Sessions til at blive en festlig, om end gråhåret, tidskapsel tilbage til 70'erne og 80'erne.

Summer Sessions finder sted i Tivoli Friheden, Aarhus. Billetter til ZZ Tops koncert 1. juli 2024 koster 645 kroner plus gebyr. Billetsalget starter på torsdag den 14/12 klokken 10.00 via Livenation.dk og et døgn senere via Ticketmaster.dk.


Det gi'er vi ik' køre efter en anden gang

ANNONCE