Nyhed

Færøske Reiley vinder Dansk Melodi Grand Prix 2023

Det bliver færøske Reiley, der skal forsvare de danske farver ved dette års Eurovision. Det står klart, efter han løb med sejren i det danske Melodi Grand Prix.

Storfavoritten løb med sejren i årets Melodi Grand Prix. 20-årige Reiley fra Færøerne og nummeret ”Breaking My Heart" bliver det danske bidrag til dette års Eurovision Song Contest, der afholdes til maj i Liverpool.

Sejren kom i hus, efter den unge færing formåede at slå Micky Skeel og Nicklas Sonne, der var de to øvrige finalister.

Vindernummeret er et tidstypisk popnummer, og ud over Reiley selv har også Sivert Hjeltnes Hagtvet, Hilda Stenmalm og Bård Mathias Bonsaksen været med i sangskrivningsprocessen.


Næstved på grand prix-kortet

I år var musikfesten rykket til Arena Næstved, og ligesom de foregående år stod Tina Müller ved roret – denne gang sammen med den lokale komiker Heino Hansen.

Efter et par sløje år, hvor de danske bidrag ikke har formået at klare cuttet og komme til finalen i Eurovision Song Contest, blev årets vinder ikke kun bestemt af publikumsstemmer, men også af en fagjury bestående af tidligere Eurovision-vinder Emmelie de Forrest, melodi grand prix-ekspert Ole Tøpholm, musiker Anders SG, producer Cutfather og sanger og entertainer Annika Aakjær.


Efter rigtig mange tekniske vanskeligheder, padlen og et fuldstændig ugennemskueligt pointsystem gik tre numre videre til finalen, og her endte Reiley altså med den eftertragtede billet til Liverpool. Først venter semifinale 2 torsdag d. 11. maj, og så er det spændende om der i år er plads til dansk deltagelse i finalen lørdag d. 13. maj 2023

LÆS OGSÅ: BEDST LIGE NU: 10 håndplukkede tracks – fra Rebecca Lou til Tove Lo


ANNONCE