Nyhed

LEGENDEMØDE: Joan Baez kommer til Danmark

Den 82-årige aktivist og folkesanger kommer til landet i marts i forbindelse med aktuel dokumentarfilm

Hun var med på marchen til Washington sammen med Martin Luther King i 1963 og talte militærnægternes sag fra scenen på Woodstock i '69. Tog en lovende ung sanger ved navn Bob Dylan under sine vinger i starten af hans karriere og leverede lydsporet til kampen mod institutionel racisme i tressernes USA.

I dag er Joan Baez 82 år gammel og aktuel i dokumentarfilmen Joan Baez: I Am Noise, instrueret af Karen O’Connor, Miri Navasky og Maeve O’Boyle. Den 22. marts er filmen på programmet ved dokumentarfilmfestivalen CPH:Dox - og her kan man opleve den legendariske hovedperson selv i samtale med instruktørerne. Det foregår på Bremen Teater og billetter er i salg her.

Joan Baez slog for alvor igennem med sin koncert på Newport Folk Festival i 1959 og udgav sit første selvbetitlede album året efter. Siden fulgte en lang række album, herunder højdepunkter som Farewell Angelina (1965), dobbeltalbummet Any Day Now (1968), David's Album (1969) og Diamonds & Rust (1975).


Sidst, Baez kunne opleves i Danmark, var i 2018 hvor hun gav afskedskoncert i DR Koncerthuset. Syv år forinden - i 2011 - kunne hun opleves på Værket i Randers. Lidt ældre læsere vil muligvis også huske hendes koncert i Parken i København i 1984, hvor hun delte plakat med Bob Dylan og Carlos Santana.

Om den aktuelle dokumentarfilm hedder det blandt andet på CPH:Doxs hjemmeside:

"Med ekstraordinære arkivklip, heriblandt nyopdagede hjemmevideoer, dagbøger, kunstværker og lydoptagelser fortæller sangerinden i filmen bemærkelsesværdigt ærligt og afslørende om sit liv på og uden for scenen – fra hendes livslange psykiatriske kampe til hendes utallige aktivistiske mærkesager med blandt andre Dr. Martin Luther King og videre til en hjerteskærende romance og det musikalske makkerskab med en ung Bob Dylan."


Joan Baez fylder 70

ANNONCE