Nyhed

LYT: Nikolaj Nørlund klar med ny single - og stor efterårsturné

Jonas Bjerre fra Mew medvirker på nyt udspil fra veteranen Nørlund

Det er efterhånden 27 år siden, Nikolaj Nørlund debuterede som solist med Navnløs - et kritikerrost debutalbum, hvor Nørlund satte musik til tekster af den afdøde firserdigter Michael Strunge. Forinden havde han allerede markeret sig med grupperne Trains, Boats & Planes og Rhonda Harris - og siden er det blevet til en lang karriere, som også har omfattet producerarbejde for en lang række markante kolleger.
Til efteråret er der så atter mulighed for at opleve Nørlund i eget navn, når han besøger 12 danske byer med band, bagkatalog - og med sangene fra sit seneste soloalbum, Hverdag i paradis, som udkom i 2021. GAFFA kvitterede dengang med fire stjerner i en anmeldelse, som konkluderede:
"Hverdag i Paradis er en overordentlig sikker udgivelse fra Nikolaj Nørlund, der endda vover mere end et øje. Men han er alle dage bedst, når han lader sine sange flimre i disen, som i den kærlige ”Jeg tror jeg så dig” om at kæmpe med erindringens drømmeslør."
Forud for efterårets turné udgav Nørlund i sidste uge en helt ny sang, indspillet sammen med kollegaen Jonas Bjerre fra det populære 00'er-band Mew. Sangen har fået titlen "Den nye danske sommer" og kan høres lige her:

 

"Det er en kærlighedssang anno 2023 med alt hvad det indebærer af udfordringer," hedder det på Nørlunds hjemmeside i en kort tekst om udgivelsen, som fortsætter:
"Med en ny Nørlund-lyd kreeret i samarbejde med keyboardmester Adi Zukanovic markerer det starten på en rejse mod albumudgivelse i august og turne i september med en stribe singler som øer på vejen." Billetter til efterårets koncerter er i salg her.
Turnédatoer
14.09 Trommen, Hørsholm
15.09 Templet, Lyngby
16.09 Richter, Gladsaxe
20.09 Dexter, Odense
21.09 Voxhall, Aarhus
22.09 Bygningen, Vejle
23.09 Paletten, Viborg
27.09 Hotel Saxkjøbing, Sakskøbing
29.09 Hotel Cecil, København
05.10 Plantagehuset, Thisted
06.10 Studenterhuset, Aalborg
07.10 Viruphuset, Hjortshøj
ANNONCE