Nyhed

De spiller live til GAFFA-Prisen 2023

Thomas Skov er vært ved GAFFA-Prisen, hvor der foruden uddeling af priser, bliver mulighed for at opleve et stærkt og varieret liveprogram med nye navne som Eee Gee og Zar Paulo samt et velkomment gensyn med Swan Lee.

Så skal vi til det igen! GAFFA-Prisen er tilbage, og du er inviteret. Vi er umådeligt glade for at annoncere, at GAFFA-Prisen afholdes torsdag den 2. marts i Musikhuset Aarhus. Forvent gedigent showmanship og skarp satire, når aftenens vært Thomas Skov byder velkommen indenfor i Musikhusets Store Sal: 

– GAFFA-Prisen har en helt særlig plads i mit hjerte, og selvom året jo egentlig har været i gang, er det, som om det først rigtigt starter den aften, der er GAFFA-Prisen. Jeg går til opgaven med ydmyghed og stolthed og glæder mig til at overrække priserne for at få lov til at fejre musikken, og musikerne – og publikum – står som et højdepunkt på året, og jeg elsker at blive blæst bagover af den energi, der er lige præcis den aften. Jeg opdager ny musik, men bliver også begejstret af den musik, jeg allerede kender. Og så elsker jeg publikum til GAFFA-Prisen, fordi de er musikfans helt ind til benet. Folk, der kommer til GAFFA-Prisen, er der jo, fordi de elsker musik – og så kan det godt være, at nogle foretrækker dødsmetal, mens andre er mere til det lidt blødere – men fælles for alle i salen er: de elsker musik – og det elsker jeg!

LÆS MERE: DU ER INVITERET: Oplev GAFFA-Prisen 2023 live

Thomas Skov flankeres af manden med Danmarks varmeste radiostemme, flotteste skæg og bredeste musikviden, nemlig Carsten Holm, der vanen tro stiller de skarpe spørgsmål til artisterne bag scenen. 


– For mig er GAFFA-Prisen altid noget særligt. Det mærker jeg dels på publikum, men i den grad også musikerne, som jeg møder før, under og efter afvikling af showet. De optrædende spiller live, hvilket vil sige, at alt i princippet kan gå galt mellem de korte sceneskift. Det bringer nerverne i spil, hvilket blandes med musikernes ambitioner, drømme, håb og en “vi skal satme overbevise salen”-attitude, og når det alligevel går, som det skal – altså hvor intet går galt – så har vi musikfans oplevet livemusikken fra allerøverste hylde. Det bliver ikke meget bedre. 

Seks stærke livenavne 

GAFFA-Prisen hylder musikken og i særlig grad livemusikken, og derfor er vi stolte af at kunne præsentere seks artister, der hver især bringer noget nyt, anderledes og originalt til showet. 

AFSKUM


Som en tiger i et bur råber, danser, hopper og smadrer han rundt på scenen på en måde, hvor det virker livsnødvendigt for ham. Sådan beskrev vores anmelder Afskums liveoptræden under Spot Festival 2022 og kvitterede med de famøse (og sjældne) seks stjerner.

EEE GEE

Sanger og sangskriver Emma Grankvist, bedre kendt som eee gee, udgav sidste år sit debutalbum, Winning, og en vinder er lige præcis, hvad hun er. Albummet har fået forrygende anmeldelser overalt, og ved årets udgang kårede GAFFAs kræsne anmeldere udgivelsen til årets bedste danske album overhovedet.


EYES

Københavnske Eyes er hverken for sarte sjæle eller ører. Bandet konfronterer lytteren med krasbørstig musik, der kan få enhver op af stolen. Eyes er et fem mand stort band, der arbejder med grum, rå og migrænefremkaldende hardcore punk – altså på den fede måde. Lyden er barsk og kompromisafvisende. Den er fængende og kaotisk på en måde, der er svær at beskrive, men som skal opleves.

 JJ PAULO

Det er svært at stå stille til JJ Paulos musik, der i store træk er dedikeret til hans ophav. Han er nemlig født i Tanzania, men opvokset i Danmark. Den afrikanske lyd giver musikken et stærkt dansabelt element, og på en scene er JJ Paulo et festfyrværkeri af dimensioner. 

ZAR PAULO

Bandet balancerer mellem en velkendt lyd – dansk som bare fanden, og måske endda en smule gammeldags – og på samme tid kommer de med noget helt og aldeles nyt. Samtidig appellerer de til en enorm folkelighed, der har vundet de danske lytteres hjerter på rekordtid. Og så er de fra Aarhus!!!

SWAN LEE

Swan Lee er tilbage med ny energi og ny musik, og vi er ovenud begejstrede for, at vi til GAFFA-Prisen 2023 får æren af at kunne præsentere Swan Lees kun anden liveoptræden i over 17 år. Med nye singler som “Heaven” og “Got Away With Murder” har vi set en ny og mere moden lyd fra Swan Lee. Vi glæder os til at blive tryllebundet, overraskede og nostalgiske, når de indtager scenen i Musikhuset Aarhus’ Store Sal. 

Billetsalget er i gang på Musikhuset.dk, og læserafstemningen om de eftertragtede priser starter på GAFFA.dk medio januar. GAFFA-Prisen 2023 afholdes i samarbejde med Musikhuset Aarhus, Philips Hue, Jysk Fynske Medier og vores broadcasting-partner C More.

ANNONCE