Nyhed

Oplev Soleima i artist talk med GAFFA-skribent før koncert

Fredag den 3. februar udgiver Soleima sit første dansksprogede album, Nationens skrammer

Fredag den 3. februar udgiver Soleima sit første dansksprogede album, Nationens skrammer, og samme aften fremfører hun en stor del af sangene live som en del af Nørrebro-spillestedet Rusts 33 års fødselsdag. Der er også livemusik fra Kleo og Betty Bass, hvor sidstnævnte desuden er korsanger for Soleima.

Inden koncerten kan du samme sted opleve Soleima i en 30 minutters talk om det nye album med GAFFA-skribent Nanna Frank.

”Rejse er den overordnede ramme for pladen. Både den fysiske rejse; hjem fra udlandet til Danmark. Hjem fra engelsk til dansk. Alt det, der følger med at flytte sig fysisk, men vigtigst er alt det, man har med i bagagen hjem fra sine rejser. Man er en ny version af sig selv, men man har fundet hjem,” fortæller Soleima i en pressemeddelelse og uddyber, hvordan en anden rejse og forandring i hendes liv også har fået lov til at fylde på albummet:


”Jeg var gravid, mens jeg skrev pladen, og den transformation har også fået lov at fylde som tema. Det var egentlig ikke noget, jeg overlagt prøvede at få ind i pladen, men jeg er stolt og glad for, at det har fået en plads. Jeg synes desværre stadig, der en stereotyp idé om, hvad en kvindelig ‘popkunstner’ er og kan være. Jeg kunne for eksempel, da jeg var gravid, tage mig selv i at ville skjule det på billeder og i videoer. Det overraskede mig, at jeg fik de tanker, og det var uhyggeligt at finde den slags indlejrede tendenser hos sig selv. Muligheden for at vise, at man som kvinde sagtens kan starte en familie og lave popmusik på samme tid, synes jeg er vigtig og rigtig og er noget, jeg gerne vil.”

Det er 15 år siden, Soleima siden spillede sin første københavnerkoncert med Flødeklinikken på selvsamme spillested. Nu vender hun tilbage med sit nye liveshow, hvor Soleima har samlet et orkester bestående af Villads Tyrrestrup (Liss), Tobias Laust Hansen (Liss), Cille Dyrberg (Burhan G), Betty Bass og Barbro Kuypers (Barbro). 

I efteråret 2022 spillede Soleima sine to største headliner-koncerter i henholdsvis Store Vega i København og Train i Aarhus, som GAFFA kaldte for “et kunstnerisk skridt i den rigtige retning”.


Samme efterår har Soleima desuden medvirket i DR’s Min Sang til Danmark med sin nyskrevne sang "Godnat lille land" og TV2’s Toppen af Poppen.

Køb billetter via Rusts hjemmeside

LÆS OGSÅ: SOLEIMA-ANMELDELSE: Et kunstnerisk skridt i den rigtige retning


 

ANNONCE