Nyhed

OVERRASKELSE: Justin Bieber sælger sit bagkatalog for et enormt beløb

Justin Bieber takker ja til en af de største handler nogensinde indgået med en artist under 70 år

I går kunne Rolling Stone berette, at Justin Bieber har solgt samtlige rettigheder til sit enorme og ikoniske bagkatalog til Hipgnosis Songs Capital for over 200 millioner dollars. Bagkataloget indeholder de 290 sange, som kunstneren har udgivet mellem 2010 og slutningen af 2021, og det tæller derfor også Justin Biebers største hits som ”Baby”, ”Sorry, ”Despacito” og ”Love Yourself”.

Justin Bieber falder ind i rækken med andre store kunstnere, der over de seneste år har besluttet at sælge rettighederne til deres musikalske arv. Kunstnere som Bob Dylan, Bruce Springsteen, Justin Timberlake og Shakira har ligeledes inden for de seneste år solgt deres musikalske rettigheder mod en enorm engangsbetaling fra diverse investeringsselskaber.

Der er dog alligevel noget særligt bemærkelsesværdigt ved Justin Biebers salg. Merck Mercuriadis, grundlægger af Hipgnosis Songs Management, udtaler i forbindelse med salget, at det ”placerer sig blandt de største handler nogensinde indgået med en artist under 70-års-alderen”.

Den utrolige handel og det svimlende beløb, som Hipgnosis har betalt for det, er en anerkendelse af, hvor enestående bagkataloget er. Justin Biebers sange hiver fortsat over 82 millioner månedlige lyttere alene på Spotify, hvor det samlede katalog også har akkumuleret over 30 milliarder streams.  


Hipgnosis overtager 100% af rettighederne til Justin Biebers bagkatalog, og det gælder derfor alt fra udgivelsesrettigheder til de såkaldte ”neighboring rights”, hvor ejeren får betalt en vis sum, når sangene bliver spillet i kaffebarer og andre offentlige steder.

LÆS OGSÅ GAFFAS ANMELDELSE AF JUSTIN BIEBERS SENESTE ALBUM JUSTICE: Nemme point, Bieber

 


ANNONCE