Nyhed

HALVFJERDSERDRØMME: Bjørn Fjæstad tager coveralbum med på turné

"Det er sange, der satte lyd på mine drømme, som fik mig til at glemme hverdagen for en stund"

Det er efterhånden 27 år siden, en dengang 32-årig Bjørn Fjæstad og resten af hans band Baal slog i gennem med debutalbummet Sensorama. Siden har Baal udgivet yderligere syv studiealbum (samt to liveplader), ligesom Fjæstad har medvirket i en lang række film og teaterproduktioner.

I 2015 udgav Fjæstad solodebuten Du kender intet til mig - og i efteråret 2022 fulgte han så op med endnu et album i eget navn. Denne gang var der tale om et coveralbum med nogle af Fjæstads favoritsange fra hans egen ungdom i 1970'erne og 80'erne. Albummet fik titlen Uncover og byder på fortolkninger af sange, der tidligere er blevet fremført af kunstnere som The Cars, Meat Loaf, Dolly Parton, Bob Dylan, Gordon Lightfoot og The Bee Gees.

Nu er Fjæstad så klar til at tage materialet med på landevejen, når han til september giver ni koncerter i trioregi, fortrinsvis med sangene fra det seneste album. Her akkompagneres han af Lars Skjærbæk på guitar og Søren Møller på tangenter. 


I forbindelse med udgivelsen af Uncover fortalte Fjæstad om albummet i en pressemeddelelse:

"Uncover er en håndfuld sange fra min barndom og ungdom. Sange fra 60’erne, 70’erne og 80’erne, som med deres stemmer og lyd vækkede nogle intuitive følelser, der blotlagde min umiddelbare længsel og afmægtighed, men heldigvis også min tro på det gode i mennesket trods mørket i min verden," udtalte Fjæstad og uddybede:

"Nogle sange appellerede til min lyst til at favne verden og mine drømme i 70’erne, hvor jeg stod med udstrakte arme og luftguitar på en orange fløjlssofa og brugte en grydeske som mikrofon. Andre sange talte direkte ind i hjertet uden omsvøb, men med ord og sætninger, jeg kun forstod intuitivt”, fortalte Bjørn Fjæstad og tilføjede:


”Sangene er blot en del af soundtracket til mine ungdomsforelskelser og den uundgåelige ulykkelige kærlighed. Det er sange, der satte lyd på mine drømme, som fik mig til at glemme hverdagen for en stund. Når jeg nu genbesøger disse sange, slår det mig, at i mine ungdomsår var det ikke teksterne, der rørte mig. Det gør de til gengæld nu, hvor mit midaldrende jeg opdager, at disse tekster også fortæller en historie om en personlig udvikling gennem et langt liv. Jeg ser teksterne klart og forstår i dag smerten bag dem. Derfor tager jeg sangene et sted hen, hvor de står mere nøgne - helt for sig selv - kun nænsomt ført på vej af et fantastisk indlevende orkester”.

På albummet bakkes Fjæstad op af brødrene Lars og Troels Skjærbæk, Palle Hjort, Rene Damsbak og Eddi Jarl. 

Koncerter

07.09 - Dexter, Odense


08.09 - Tobaksgaarden, Assens

09.09 - Gimle, Roskilde

14.09 - Richter, Søborg

15.09 - Mantziuslive, Birkerød

16.09 - DR Koncerthuset - Studie 2, København

21.09 - Sønderborghus, Sønderborg

22.09 - Musikhuset Aarhus, Aarhus

23.09 - Taastrup Medborgerhus, Taastrup

Baal-sanger kan opleves på nye coronasange med Lydenskab

ANNONCE