Nyhed

KONCERTANBEFALING: Et af de allerstørste EBM-bands spiller for måske sidste gang i Danmark

Det måske allerstørste EBM-band Front 242 spiller for måske sidste gang i Danmark, og med sig har de nogle af arvtagerne til tronen, And One.

EBM – electronic body music – er en af de genrer, der lever uden for mediernes søgelys. Uden medieomtale, hits eller radiotid har genren og dens lyttere holdt stædigt fast og har de sidste 30 år været cirka samme mængde. Det skyldes blandt andet, at de største inden for lyden stadig lever og holder vitale koncerter. Der kommer bestemt også nye bands – og lyttere – men de genredefinerende bands turnerer fortsat.

De mest genredefinerende

Og et af de absolut største kommer til Danmark den 13. april (Bemærk, ny dato!), hvor ingen mindre end Front 242 spiller i Amager Bio sammen med And One. Front 242 har i over 40 år stået stilsikkert for den iskolde, maskinelle og minimale EBM. Uden tvivl det mest genredefinerende og indflydelsesrige band i genren, og de spænder fra de støvletrampende bangere over mere abstrakte, komplekse maskiner og forbi mere trancede hypnotracks.


Da de sidst gæstede Amager Bio i 2019, gav GAFFA dem fem stjerner og skrev blandt andet ”Fra start til slut bankede et suverænt lydende synth- og trommetæppe ud over salen og med Richard 23 og Jean-Luc de Meyer i storform som vokale indpiskere.”

Bandmedlemmerne virker bestemt heller ikke gamle, selvom det har været samme besætning siden 1983. Det har aldrig været ung musik, og det passer på en måde godt til det maskuline og muskuløse lydbillede, at det er modne mennesker, der spiller det. Håndfast, koldt og effektivt. Når man er i det humør, er der ikke andre genrer, der kan det samme.

And One more


Efter Front 242 spiller And One. Et band der – ligesom Nine Inch Nails og Prodigy og mange andre – åbent anerkender Front 242 som en stor inspiration. De har dog også en portion Depeche Mode med i mixet og er noget mere melodiske og mindre konfronterende. Det er første gang, de spiller i Danmark, så jeg er spændt på, om den karismatiske sanger kan holde det store rum lige så tryllebundet, som han kan i Tyskland, hvor de er kæmpestore.

Ny dato

Grundet ydre omstændigheder er koncerten netop blevet rykket fra om fredagen i Stagebox til om torsdagen den 13. april i Amager Bio. Stadig med begge bands. Da mange af billetterne er blevet solgt til udenlandske fans, tilbyder arrangørerne en flot kompensation for den ændrede dato; "There are many who come from abroad – from another country than Denmark – then you are offered FREE entry for ONE extra synth friend on the same ticket you have or you buy for the 13.4.23.*2 person for 1 ticket.


A list of names / purchased tickets from outside Denmark can be found in the entrance of Amager Bio.*
There is a seven-day right of return on already purchased tickets.Up till April 6, ‘23.*
Purchased tickets are valid for the new date."

Køb billetter her.

ANNONCE