Nyhed

RØDE MOR: Troels og Lars Trier giver sjælden fælles koncert

Brødrene fra Røde Mor bliver genforenet for en enkelt aften i næste uge

I sommeren 2022 blev den i dag 83-årige Røde Mor-veteran og kunstmaler Troels Trier ramt af en blodprop, som resulterede i et hjertestop. Heldigvis blev han efterfølgende genoplivet og har efterfølgende - med vanlig humoristisk sans - annonceret Troels Triers nye zombieshow.

Manden bag klassikere som "Lil' Johnnys Mund," "I emhættens skær" og "Grillbaren" kan således opleves live i blandt andet Aalborg, Helsingør og Hvidovre til efteråret.

Forinden bliver der desuden en sjælden mulighed for at opleve Trier med broren Lars på guitar. Det sker allerede den 11. april, hvor brødrene optræder live i forbindelse med åbningen af en fælles udstilling i vestjyske Videbæk.


Lars Trier var medlem af bandet Røde Mor sammen med Troels Trier fra starten omkring 1970 og frem til opløsningen i 1977, og har også været med ved bandets lejlighedsvise genforeninger i 2002 og 2006.   

GAFFA oplevede Troels Trier på scenen i Odense blot et par måneder inden hjertestoppet i sommeren 2022, og her var han i forbløffende fin form. "Trier er en tusindkunstner, som har bedrevet både billedkunst, børnefjernsyn, økologisk landbrug, dansktop og rock – men først og fremmest er han, når han er bedst, en af vores helt store sangskrivere," hed det i den femstjernede anmeldelse, som fortsatte:


"Hans bedste sange med Røde Mor rummer en lyrik, som for længst har overlevet de politiske paroler: Tekster som ”Grillbaren”, ”Lil' Johnnys Mund” og ”I emhættens skær” og ”Fuglen over Rio Grande” er poetiske perler – og minsandten alle sammen med i eftermiddag, hvor hele det første af to sæt er helliget Røde Mor-kataloget."

Boganmeldelse: Lars Henriksen: Troels Trier – Dobbeltgængeren

ANNONCE