Nyhed

Troels Trier er tilbage på landevejen - her kan du opleve ham

Røde Mor-veteranen har genoptaget sin turnéaktivitet efter hustruen Rebecca Brüels bortgang i januar

Den 17. januar mistede dansk musik en af sine mere farverige figurer, da Rebecca Brüel - kendt fra Jomfru Ane Band og sit mangeårige, musikalske makkerskab med Troels Trier - afgik ved døden i en alder af 71 år.

En måneds tid efter gav den stadig turnéaktive Trier sin første koncert siden tabet. Den fandt sted i Herning den 25. februar, hvor den 84-årige kunstner, sangskriver og Røde Mor-veteran blandt andet spillede en lang række af sangene fra sit og Brüels fælles repertoire

Og gik man glip af det bevægende livecomeback i Herning, er der faktisk yderligere en lille håndfuld muligheder for at opleve Troels Trier live i de følgende måneder. Du kan se turnéplanen under artiklen og finde billetter her.


I sommeren 2022 blev Troels Trier ramt af en blodprop, som resulterede i et hjertestop. Heldigvis blev han efterfølgende genoplivet og annoncerede efterfølgende Troels Triers nye zombieshow, som GAFFA oplevede i Vejle Musikteater i efteråret '23 og kvitterede med fem stjerner.

Troels Trier og Rebecca Brüel på scenen i Aarhus, 1985. Foto: Jan Jul
Troels Trier og Rebecca Brüel på scenen i Aarhus, 1985. Foto: Jan Jul

Vi oplevede også Triers one man show i Odense blot et par måneder inden hjertestoppet i sommeren 2022, og også her var han i forbløffende fin form.


"Trier er en tusindkunstner, som har bedrevet både billedkunst, børnefjernsyn, økologisk landbrug, dansktop og rock – men først og fremmest er han, når han er bedst, en af vores helt store sangskrivere," hed det i den femstjernede anmeldelse, som fortsatte:

"Hans bedste sange med Røde Mor rummer en lyrik, som for længst har overlevet de politiske paroler: Tekster som ”Grillbaren”, ”Lil' Johnnys Mund” og ”I emhættens skær” og ”Fuglen over Rio Grande” er poetiske perler – og minsandten alle sammen med i eftermiddag, hvor hele det første af to sæt er helliget Røde Mor-kataloget."

Turnedatoer
7. april - Herlev Medborgerhus, Herlev
11. maj - Pottegården, Ellinge Lyng, Højby
30. august - Pakhuset, Odder
22. september - Posten, Odense


BAGKATALOG: Til Crazy Cabaret med Troels Trier & Rebecca Brüel

ANNONCE