Nyhed

40 ÅR MED ROCK: D-A-D annoncerer stor jubilæumskoncert

I 2024 runder det danske rockband et skarpt hjørne og fejrer det med en stor arenakoncert til næste efterår

Den 3. marts 2024 er det 40 år siden, at D-A-D spillede deres allerførste koncert. Sådan en milepæl skal fejres, og det gør bandet med manér, når de den 1. november 2024 indtager Royal Arena under titlen Celebrating 40 Years.

Næste år byder dog ikke kun på ny stor koncert, men også ny musik. D-A-D har brugt de seneste år siden 2019-albummet A Prayer For The Loud på at brygge et hav af sange – omkring 40, som jo virker meget passende. Af de 40 sange har de nu valgt de bedste ud og indspillet dem. I en pressemeddelelse forlyder det, at det kommende album bliver ”all killers, no fillers”, og producer Nick Foss er særdeles tilfreds med den måde, albummet har formet sig på:

”Han synes, det er en stærkere pulje denne gang end længe, og han har trods alt været med siden 1988,” fortæller guitarist Jacob Binzer i pressemeddelelsen og supplerer:


”Selv om man først kan bedømme pladerne et til to år efter, at de er udkommet, synes jeg også, at det er en stærk pulje. Der er nogle af de her numre, der har overrasket mig i en positiv retning, efterhånden som vi har indspillet dem, så det lover rigtig godt.”

Også sanger Jesper Binzer ser frem til det kommende album: ”Vi har et overskud af både numre og idéer, og det er et sted, jeg har ønsket mig hen med de seneste tre-fire D-A-D-plader. Det er vildt, at det kan ske, at det kan gå i ring. Jeg troede, at det var færdigt, jeg troede, at det var gamle mænd, der gjorde, hvad de kunne, men der er en ny nødvendighed,” fortæller han og afslutter:

”Der er ingen Kim Larsen i D-A-D, men fire Franz Beckerlee. Vi er tvunget til at samarbejde, for ingen af os kan det hele, og det er også smukt. Der er nye blomster i buketten, hver gang vi er i studiet.”


I sommer var D-A-D rundt til flere af de danske festivaler, heriblandt Smukfest hvor de spillede på Bøgescenen. GAFFAs Ole Rosenstand Svidt kaldte koncerten for ”publikumsvenlig rock på højt plan” og kvitterede med fire stjerner til de rutinerede musikere:

Er musikken forudsigelig, er den til gengæld fed, stadig væk. Det er bestemt ikke ufortjent, at D-A-D har været et af de største rockbands herhjemme de sidste 35 år, for sangene, scenekarismaen og det musikalske håndværk er i top. Man kan kun ærgre sig over, at det ikke lykkedes dem at slå igennem i USA modsat Volbeat, som ellers musikalsk har visse ligheder med D-A-D med deres blanding af heavy, punk, rock’n’roll og countryelementer – dog noget mindre humor og selvironi og med årene også noget mere poppet i Volbeats tilfælde. Ikke et ondt ord om Volbeat i øvrigt – dem har de allerede fået rigeligt med,” lød det blandt andet i anmeldelsen.

Det officielle billetsalg til D-A-Ds Celebrating 40 Years-koncert starter den 20. november klokken 10 via Livenation og Ticketmaster.


HELPYOURSELFISH: Da D-A-D indtog vores forside for tredje gang

ANNONCE